Nejmar u Al Hilalu
Nejmar u Al Hilalu

ZVANIČNO: Nejmar od danas najskuplji igrač i arapskog fudbala!

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.08.23. | 18:32

PSŽ zaradio 90.000.000 evra

To je trenutak koji se čekao danima - Nejmar je novi fudbaler Al Hilala i od danas zvanično najskuplje plaćeni igrač i arapskog fudbala! PSŽ je za njega leta 2017. platio 222.000.000 evra, što je i danas nedodirljiv rekord. Šest godina kasnije Al Hilal je za otkup izdvojio 90.000.000 evra, plus bonuse, što Brazilca čini jedinstvenim slučajem u fudbalskoj istoriji!

Pošto je u ponedeljak obavio lekarske preglede u Parizu, Nejmar i njegovi zastupnici završili su kompletnu dokumentaciju i potpisao dvogodišnji ugovor po kojem bi, kako se najavljuje, treba da zaradi neverovatnih 320.000.000 evra. PSŽ je prvo tražio 100.000.000 evra, ali je pristao na nešto nižu svotu uz bonuse, što bi trebalo ceo posao da dotera do prvobitno pomenute sume.

Izabrane vesti

Sada je definitivno stavljena tačka na turbulentni odnos Nejmara i Pari Sen Žermena. Šest godina je trajalo ludilo koje nije donelo ništa van trofeja u domaćim okvirima, ali se naposletku francuski šampion od Brazilca oprostio u lepom tonu, rečima da je sa Parka prinčeva otišla “klupska legenda“. Čak je i Naser Al Kelaifi, čovek koji je sa Nejmarom dugo imao odnos “toplo-hladno“, rekao da nikada neće zaboraviti dan kada je Brazilac došao u Pariz i poslao mu zahvalnicu za sve što je uradio. A, realno, nije mnogo. Odnosno, ne više od onoga što bi PSŽ verovatno postigao i sa drastično manjim ulaganjima. Jedno finale Lige šampiona, to je sve. Ostalo se broji, ali jasno je da katarske vlasnike pehari u prvenstvu i kupovima ne zanimaju preterano.

Al Hilal se ne zaustavlja i gradi tim koji bi komotno mogao da se takmiči sa najboljim klubovima Evrope. Pre Nejmara u klub iz Rijada stigli su Malkom za 60.000.000 evra, Ruben Neves za 55.000.000, Sergej Milinković Savić za 40.000.000, Kalidu Kulibali za 23.000.000 evra, a Skaj Sport je nedavno objavio i da je poslata treća zvanična ponuda Fulamu za Aleksandra Mitrovića u visini od 53.500.000 evra! Zanimljivo, Al Hilalova pojačanja zauzimaju prva četiri mesta na listi najskupljih u arapskom fudbalu.

Nejmarov odlazak iz Pariza bila je vruća tema fudbalske javnosti praktično od prve godine dolaska u PSŽ. Od povratka u Barselonu, preko senzacionalnog tranfera u Real Madrid, uz interesovanje Mančester Junajteda, Čelsija i još nekih evropskih klubova, Brazilac je stalno “koketirao“ sa novim poslom koji bi uzdrmao fudbalsko tržište, ali je tek sada definitivno stavljena tačka. Nejmar je prošle sedmice dobio jasan signal od Luisa Enrikea i Luisa Kamposa da može da ide što pre i da se na njega ne računa, što je samo ubrzalo njegov transfer u Al Hilal.

Njegov boravak u Parizu obeležile su povrede i brojne kontroverze. Jedna od najvećih je svakako ta što se uvek “povređivao“ u vreme rođendana njegove sestre i kada je u Brazilu karneval, zbog čega je često bio meta kritika. Ipak, iza njega su neke ozbiljne povrede. Već u prvoj sezoni, tačnije u februaru, stradala mu je metatarzalna kost, nekoliko dana pre ključnog meča sa Real Madridom u Ligi šampiona. Prošlog februara teško je povredio skočni zglob, posle čega su ga klupske pristalice često kritikovale. Daleko od toga da je njegov boravak u Parizu bio bajka.

Ukupno je propustio 119 utakmica, a odigrao ih je samo 173, uz 118 golova i 77 asistencija. Njegov uticaj na igru u ključnim mečevima Lige šampiona bio je gotovo zanemarljiv i zbog toga nije “legao“ navijačima i onima koji su sa razlogom očekivali mnogo više. Najbolju verziju sebe prikazao je na Fajnal ejt turniru elitnog takmičenja u Lisabonu, protiv Atalante i Lajpciga, kada je odveo PSŽ do jedinog finala u kojem je bolji bio minhenski Bajern.

I pored svega, PSŽ mu je nadenuo etiketu legende. Morao je i mogao daleko više.



tagovi

NejmarLetnji prelazni rok 2023Al Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara