(© Reuters)
(© Reuters)

Promena klime u Londonu: Fulam sad razmatra prodaju Mitra, posle ponude od 55.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 17:57

Srpski centarfor sve bliži odlasku

Dva puta je Fulam rekao „ne“, izgleda da će treći put kazati sudbonosno „da“, jer je brak Aleksandra Mitrovića i Al Hilala sve izvesniji. Srpski napadač je odavno utanačio detalje selidbe u Saudijsku Arabiju i sa te strane je sve jasno, londonski klub je sedmicama odolevao da ga pusti, da bi ovog utorka na njegovu adresu stigla ponuda koja nadmašuje prethodne.

Tačno 55.000.000 evra, što je prema informacijama Skaj sporta dovoljno da je u klubu, ako ništa drugo razmotre. Sama činjenica da procenjuju da li da uzmu novac predstavlja napredak u odnosu na pređašnji period u kome je gazda Toni Kan glatko odbijao saradnju sa Arpima. Malo iz novčanih razloga, jer nije bio zadovoljan sumama koje je Al Hilal nudio – prvo 29.700.000 evra, potom 35.000.000 – a ova pojačana ga je natera da se zamisli; malo iz čisto fudbalskih, znajući koliko mu „devetka“ znači.

Izabrane vesti

Pomak je sad napravljen u situaciji kad Al Hilal nije daleko od onoga koliko je Fulam procenio da Mitrović vredi. Okruglo 60.000.000 evra. Drugi važan detalj koji bi srpskog reprezentativca mogao da usmeri ka Rijadu tiče se činjenice da su na Krejven kotidžu reagovali i doveli Meksikanca Raula Himenesa, potom krilnog napadača Adamu Traorea, te trener Marko Silva nije toliko oslonjen od Smederevca. Opet, ruku na srce, svaka čast i Himenesu i Traoreu, ali nijedan od njih nije ni izbliza efikasan kao autor 111 golova na 206 utakmica za Fulam. Otuda se čini da je više nego ikad ranije bliži odlasku.

Sve to pošto već ima dogovor sa Saudijcima. Ako se transfer realizuje, potpisao bi Mitrović ugovor na tri godine i u novoj sredni zarađivao 25.000.000 evra po sezoni. Ukupno 75.000.000 evra do leta 2026.

Tamo ga čeka poznanik iz dresa reprezentacije Srbije, Sergej Milinković Savić, doskorašnji rivali sa premijerligaških terena Kalidu Kulibali i Ruben Neveš, te Brazilac Malkom, pristigao iz Zenita. Čeka se trenutkak kad će Al Hilal obnarodovati da je doveo Nejmara i onda bi tim portugalskog trenera Žorža Žezusa bio, verovatno, prvi kandidat za šampionski naslov.


tagovi

FulamTransferiLetnji prelazni rok 2023Al HilalSaudijska ArabijaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara