Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Još malo i gotovo: Nejmar u ponedeljak na lekarskim, PSŽ-u 90.000.000 evra i bonusi

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 03:43

Zvanična objava u sredu

Srećan Nejmarov odlazak iz evropskog fudbala svima koji slave. Možda prva rečenica zvuči grubo, ali svako ko iole voli fudbal zna koliko nam je Brazilac svima išao na živce i da je bilo vreme da ode, a Saudijska Arabija je pravo mesto da u miru radi sve ono što on najviše voli...

Elem, još malo i gotovo. Posle inicijalne eksplozije tokom nedelje popodne, kada je objavljeno da će Nejmar od Al Hilala dobiti 160.000.000 evra PO SEZONI uz dvogodišnji ugovor, dakle 320.000.000 evra ukupno, isplivale su nove informacije. Naime, PSŽ će na ime obeštećenja dobiti nešto ispod 90.000.000 evra, ali i bonuse. Lekarski pregledi biće obavljeni u ponedeljak u Parizu, a zvanično će transfer biti zaključen već u sredu. To je objavio renomirani brazilski sajt Globo Esporte, pozivajući se na ljude iz Nejmarovog najbližeg okruženja.

Izabrane vesti

PSŽ je prvobitno tražio 100.000.000 evra, ali je pristao na sumu nešto ispod 90.000.000, s tim da će sa dodacima to izaći otprilike na devetocifreno obeštećenje.

Barselona je tokom dana pokušala da pokvari Al Hilalu posao sa idejom da Nejmar dođe na jednogodišnju pozajmicu pre nego što ode u Saudijsku Arabiju, no taj je posao brzo otpao iz priče. Brazilac je izabrao novac, pre povratka u klub gde je sve osvojio, što je bilo potpuno logično.

Nejmar će biti najskuplje pojačanje jednog kluba van granica Evrope, ujedno i najveće ime uz Kristijana Ronalda koje će igrati arapsku ligu. Nejmaru će trener biti Žorž Žezus, a saigrači Sergej Milinković Savić, sunarodnik Malkom, te Kalidu Kulibali i Ruben Neveš. Za sve njih klub je izdvojio blizu 180.000.000 evra.

Al Hilal je prethodnih dana i sedmica pucao na najskuplja pojačanja, pikovi su bili Kilijan Embape koji je odbio najveći ugovor u istoriji sporta, zatim Viktor Osimen koji ipak ostaje u Napoliju za godišnju platu od 10.000.000 evra neto. Dugo je trajala saga oko Aleksandra Mitrovića, no on će izgleda ipak ostati u Fulamu.

Uskoro će sve biti zvanično.


tagovi

Pari Sen ŽermenNejmarAl HilalLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara