Zvanično: Lazar Samardžić je lice nove Atalante!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.24. | 21:11

U pitanju je pozajmica s obaveznim otkupom ugovora

Nije bilo mnogo lepih vesti za Atalantu poslednjih dana. Najvredniji igrač Ten Kopmajners je stupio u štrajk insistirajući na transferu u Juventus, prvi napadač Đanluka Skamaka je doživeo tešku povredu, zabeležen je poraz u Superkupu Evrope od Real Madrida, junak osvajanje Lige Evrope Ademola Lukman je od jutros takođe u bojkotu i traži transfer u PSŽ, najskuplje pojačanje u istoriji kuba El Bilal Ture se seli u Štutgart …

Ali, danas su navijači Atalante dobili i jednu sjajnu vest. Opremu kluba iz Bergama je i zvanično zadužio srpski reprezentativac Lazar Samardžić. On će biti jedno od vodećih lica nove Atalante nakon mnogo promena u timu ovog leta. Srbin je stigao kao kapitalno pojačanje iz Udinezea u transferu potencijalno teškom 25.000.000 evra.

Izabrane vesti

Reč je o pozajmici čiji otkup će postati obavezan narednog leta. Udinezeu će da pripadne 22.000.000 evra kao fiksni deo obeštećenje plus 3.000.000 evra kroz eventualne bonuse. Srpskom reprezentativcu sleduje ugovor do leta 2029.

Samardžić je tri godine bio član Udinezea u koji je došao iz Lajpciga za 3.000.000 i afirmisao se kao jedan od najboljih mladih igrača Serije A na poziciji ofanzivnog veziste. Odigrao je 93 meča, upisao 13 golova i osam asistencija i postao reprezentativac Srbije.

Prošlog leta je bio na meti Intera, čak obavio i lekarske preglede, ali do dogovora nije došlo jer je milanski klub u poslednji čas menjao neke od unapred dogovorenih uslova. Zimus ga je žarko želeo Napoli, opet je bio blizu parafa, ali na kraju je Udineze bio taj koji je stavio rampu. Ovog leta ga je zvao Milan, pregovarao, ali nije dostavio ponudu vrednu 25.000.000 koliko je tražio Udineze.

Atalanta je ekspresno završila posao. Dovoljno je bilo samo nekoliko dana pregovora da se klubovi sa severa Italije dogovore o svim detaljima. Atalanti je bio neophodan takav profil igrača s obzirom na najavljene odlaske Kopmajnersa i Lukmana. Đan Pjero Gasperini se do sada pokazao kao sjajan trener sa rad sa mladim i talentovanim igračima, ali i fudbalerima na poziciji ofanzivnog veziste. Najbolji su primeri Josipa Iličića, Papua Gomeza, Šarlea De KetelareaLazar je došao kod sjajnog trenera u idealan sistem igre pa treba očekivati njegovu fudbalsku eksploziju u Bergamu. Možda već na jesen u Ligi šampiona.

Atalantu narednih dana očekuju prodaje Tena Kopmajnersa u Juventus za skoro 60.000.000 evra, El Bilala Turea u Štutgart za 18.000.000, a preko 25.000.000 evra mogu da očekuju i od Ademole Lukmana. Preko 50.000.000 evra je ovog leta već ušlo u klupsku kasu od izlaznih transfera Kejleba Okolija (Lester), Alekseja Mirančuka (Atlanta), Nikola Kambijagija (Bolonja), Duvana Zapate (Torino), Hansa Hatebura (Ren)... Od velikih pojačanja su pored Samardžića stigli: Mateo Retegi (Đenova, 22.000.000), Ben Godfri (Evertom 12.000.000), a od Milana je za 22.000.000 evra otkupljen Šarle De Ketelare.


tagovi

Lazar SamardžićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara