Džondžo Keni
Džondžo Keni

Zvanično: Džondžo Keni prešao u Šalke

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.06.19. | 16:50

Još jedan talentovani Englez koji će sreću potražiti u Bundesligi

Nemački bundesligaš Šalke doveo je drugo veliko pojačanje za sledeću sezonu. Radi se o 22-godišnjem desnom beku Evertona Džonžu Keniju, reprezentativcu Engleske, koji je stuigao na jednogodišnju pozajmicu u Gelzenkirhen.

Momak koji je prošao kroz kompletnu omladinsku školu Karamela ima i 14 nastupa za mladu selekciju Gordog Albiona sa kojom će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Italiji.
"Ovo je velika šansa za mene, posebno prelazak u novu zemlju i prilika da pokažem sve što znam. Posebno me raduje činjenica da sam došao u veliki klub kao što je Šalke, sa velikom istorijom i sjajnim navijačima. Jedva čekam da se pojavim pred njima", izjavio je Keni na predstavljajnju.

Izabrane vesti

Njegovim dovođenjem novi trener Šalkea Dejvid Vagner je rešio goruće pitanje desnog beka, pozicije koju je prinudno prošle sezone popunjavao vezista Danijel Kaliđuri.

Novi šef ga dobro poznaje iz perioda dok je trenirao Hadersfild, a dolazak Kenija samo je nastavak prakse da nemački klubovi uzimaju najtalentovanije engleske fudbalere koji ne mogu da se izbore za minutažu u svojim klubovima. Džondžo Keni nema ugovorenu otkupnu cenu na kraju pozajmice, a ugovor s Evertonom važi mu do juna 2022. godine.

Pre engleskog fudbalera Šalke je doveo napadača Paderborna Bernarda Tekpeteja za 2.500.000 evra i to, verovali ili ne, samo godinu dana nakon što su ga istom timu prodali za samo 150.000 evra.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara