""
""

ZVANIČNO: Đuričić i Sulejmani pet godina na La Lužu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.13. | 12:11

Klub iz Lisabona predstavio nova pojačanja

Benfika je zvanično dovela još dvojicu Srba – Filipa Đuričića i Miralema Sulejmanija, tako da se broj Orlova u Orlovima povećao na neverovatnih sedam. Obojica u Lisabon dolaze iz Holandije i obojica su potpisali ugovor do juna 2018. godine. Bivši igrač Partizana je medicinske preglede obavio van Portugala i još uvek nije predstavljen na La Lužu mada je na zvaničnom sajtu objavljeno da je transfer završen.

Đuričić je za razliku od kolege iz reprezentacije predstavljen na stadionu Svetlosti, i pritom je dao nekoliko zanimljivih izjava povodom stvaranja srpske kolonije i svom odnosu sa novim klupskim drugovima.
"Znam Markovića i Sulejmanija jer sam imao priliku da igram sa njima u reprezentaciji Srbije. Marković je najveća nada srpskog fudbala. Matića poznajem još iz detinjstva, igrali smo zajedno od malih nogu. Znam njega i njegovu familiju. On mi je rekao da ću se lako prilagoditi na Portugal i portugalski fudbal. To je dosta uticalo na moju odluku da pojačam Benfiku", rekao je Đuričić.

Izabrane vesti

On nije obeshrabren što prelazi u ekipu koja za sobom ima najgoru sezonu i istoriji u kojoj su bili na korak od tri titule a ostali bez ijedne, čak je prisustvao finalnoj utakmici Lige Evrope koja se igrala u Holandiji.
"Bio sam na utakmici finala Lige Evrope, gledao sam utakmicu sa navijačima Benfike. Video sam tugu navijača posle poraza, ali mi se ipak svidelo da gledam utakmicu blizu njih. Ponosan sam što sam potpisao za Benfiku", dodao je reprezentativac Srbije.

Bivši igrač Herenvena je uporedio kvalitet Eredivizije i Primeire.
"Holandska liga je veoma praćana, ali mislim da je portugalska kvalitetnija. Imajući u vidu da su najveći klubovi u Portugalu jači od onih u Holandiji. Portugalski fudbal je kompetetivniji", dodao je mladić iz Obrenovca.

Za Benfiku će sledeće sezone nastupati sedmorica Srba – Nemanja Matić, njegov brat Uroš, Miralem Sulejmani, Lazar i Filip Marković, Filip Đuričić  i Stefan Mitrović.

Sve vesti iz prelaznog roka možete pratiti na našem specijalu posvećenom letnjem prelaznom roku 2013.


tagovi

BenfikaEvropaFilip ĐuričićMiralem SulejmaniNemanja MatićPortugalTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara