Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

Zidanova poslednja? Vreme je za Barsu, vraća se Suarez

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.12.20. | 12:08

Francuskom stručnjaku se opasno zaljuljala klupa pred dolazak u Sevilju u derbiju 12. kola Primere. Katalonci nisu pobedili na gostovanju više od mesec dana. Vojska Čola Simeonea primila samo dva gola u ovom šampionatu Španije

Najbolji timovi Španije, učesnici Lige šampiona, danas igraju utakmice u 12. kolu Primere. Derbi se igra na Sančez Pishuanu gde sve boljoj Sevilji tiže ranjeni Real (16.15). Pravili su Kraljevići sa Zinedinom Zidanom na klupi epohalne uspehe, imao je i krize, ali ovakva se ne pamti. Kad god bi Zidanov tim ušao u minus fazu i kada bi se klupa Francuza zaljuljala, uspevali bi da povežu nekoliko dobrih rezultat i da ugase požar. Kao što je bilo nedavno kada su pobedili Barselonu El Klasiku.

Ipak, ovakva kriza u Zidanovoj eri nije viđena. Real ima samo jednu pobedu na poslednjih pet mečeva, lekcije mu dele Šahtjor, Valensija, Alaves... O Zidanovoj smeni se više ne šuška već se glasno govori. Madridska javnost smatra da je Real sa Francuzom došao do kraja ciklusa i da je promena neophodna da bi se se razmrdala usnula ekipa.

Izabrane vesti

Real gostuje Sveilji posle novog šamara od Šahtjora koji ga je doveo na rub eliminicaije iz grupne faze Lige šampiona. Prvi put u istoriji. Ekipa je u Kijevu delovala bezidejno, jalovo, nemoćno. Napad je bio bezopasan, vezni red umoran, odbrana raštimovana. Nikakve izmene i rotacije više ne pomažu, Zidanu je svejedno koga pošalje na teren. Bez Serhija Ramosa je to ekipa koja nema vođu, kurs i plan.

A već ovog vikenda je čeka jedno od najtežih mogućih gostovanja u Španiji. Sevilja je tokom nedelje pregažena od Čelsija (0:4) u meču za prvo mesto u grupi Lige šampiona. Četa Đulena Lopetegija nije mnogo zapinjala jer je dva kola pre kraja obezbedila plasman u osminu finala elitnog takmičenja Starog kontinenta. Domaćin ima tri vezane pobede u šampionatu i nije pod pritiskom poput Reala. Zidanu bi ovo mogla da bude poslednja utakmica na klupi Reala. Ako se ekipa na trgne, Florentino Perez će morati da oslušne puls javnosti i navijača i da nešto preduzme. Ime Maurisija Poketina se kao senka nadvilo nad Zidanovom sudbinom.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE REAL DA ODBRANI TITULU U ŠPANIJI JE 3,50.

Dobra vest za Zidana je da se od povrede opravio francuski napadač Karim Benzema. Iako je u poznim igračkim godina, iskusni as je i dalje nezamenjiv u špicu. Bez njega napad Madriđana je jalov. Posle preležanog virusa korona opravio se i Luka Jović, ali nije u konkurenciji za meč u Andaluziji. Marijano Dijaz, napadač koji je menjao Francuza i Srbina u poslednjeih nekoliko utakmica, povredio se i neće moći da igra u Sevilji.

Kapiten Serhio Ramos se oporavio, trenirao je sa ekipom prethodne nedelje, ali je Zidan najavio da neće da reskira sa kapitenom. Van stroja su i Eden Azar, Valverde i Karvahal. Real je prethodne tri utakmice dobio Sevilju. Prošle sezone na Santijago Bernabeu je bilo 2:1, a u Sevilji 1:0 za Madriđane. Pre toga, Andalužani su imali tri vezane pobede protiv šampiona Španije na svom Pishuanu.

Atletiko nastavlja da prati lidera Sosijedada. Tvrda vojska Dijega Čola Simoena primila je ove sezone samo dva gol na devet utakmica Primere. Tri prethodna meča mreža Jana Oblaka se nije zatresla. Danas (18.30) na Vanda Metrolitanu stiže Valjadolid. Jorgandžije na svom terenu imaju gol-razliku 13:1, pa se crno piše gostima sa Zorilje. Madriđani imaju pet vezanih pobeda na svom terenu protiv današnjeg rivala, a na tri vezana duela Oblak nije primio gol proitv Valjadolida. Dobra vest za Atletiko je da se u tim vraća Luis Suarez. On je bio negativan na testu za COVID-19 i biće u konkurenciji za tim.

Barselona je ove sezone samo jednom slavila na gostovnjima, i to u drugom kolu protiv Selte u Vigu (3:0). Posle toga samo bod na tri meča. Lionel Mesi i kompanije gostuju Kadizu (21.00) koji je na iznenađujućem šestom mestu Primere. Vreme je za četu Ronalda Kumana da konačno krene u seriju pobeda. Dok u domaćem šampionatu posrću, Katalonci su u Ligi šampiona jedini tim sa svih pet pobeda. Za goste ne mogu da igraju teže povređeni Ansu Fati i Đerar Pike.

PRIMERA – 12. KOLO

Petak

Bilbao – Selta 0:2 (0:0)

/Malo 61, Aspas 78/

Subota

14.00: (2,85) Levante (3,00) Hetafe (2,70)

16.15: (2,70) Sevilja (3,15) Real M. (2,70)

18.30: (1,43) Atletiko M. (4,20) Valjadolid (8,50)

21.00: (9,00) Kadiz (5,20) Barselona (1,33)

Nedelja

14.00: (2,55) Granada (2,95) Ueska (3,05)

16.15: (2,75) Osasuna (3,05) Betis (2,75)

18.30: (1,45) Viljareal (4,40) Elče (7,50)

21.00: (4,10) Alaves (3,40) Sosijedad (1,95)

Ponedeljak

21.00: (2,70) Eibar (3,00) Valensija (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaSeviljaReal MadridPrimeraŠpanija

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara