Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zidan: Benzema je najbolji napadač u istoriji Francuske

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 01:00

Pljušte komplimenti od strane jednog od najvećih francuskih fudbalera na račun sunarodnika

Večerašnja predstava Real Madrida protiv Atletik Bilbaa nije bila ubedljiva, ali je Kraljevski klub ipak upisao četvrti vezani trijumf u svim takmičenjima, treći u Primeri. Sada ima isti broj bodova kao prvoplasirani Real Sosijedad, odnosno gradski rival Atletiko, u velikoj meri zahvaljujući dvostrukom strelcu Karimu Benzemi.

Nema Real Madrid od odlaska Kristijana Ronalda većeg lidera u napadu, uostalom uz Serhija Ramosa teško da neko ima ozbiljnije zasluge za Realovu prošlosezonsku titulu šampiona države od francuskog golgetera. Večeras je na stadionu Alfredo di Stefano ponovo potvrđeno koga će Blankosi slediti na putu ka odbrani titule. Dok saigrači u Benzemi vide nepogrešivog kralja šesnesterca, Zi-Zu vidi isto to, ali i mnogo više.

Izabrane vesti

“Za mene je Karim najbolji napadač u istoriji Francuske. U Madridu je odigrao više od 500 utakmica, njegove brojke govore za sebe. Nemam dilemu da je najbolji”, rekao je Zidan na konferenciji posle utakmice.

A znamo šta je Zinedin Zidan u istoriji Francuskog fudbala. Ikona. Bog. Jedan od najvećih. I kada vas on izdvoji kao najboljeg, reči mu nije lako dovesti u pitanje. U svakom slučaju, kao što reče čovek magičnog prvog kontakta sa loptom, brojke pričaju umesto Karima. A on je odigrao 528 utakmica za Real Madrid i 257 puta zatresao protivničku mrežu. Saigračima je namestio 138 pogodaka! U proseku tek na svakoj petoj utakmici za Real nije uspevao da popuni jednu od dve najbitnije statističke kolone.

“Danas je Benzema potpuniji igrač nego što je nekad bio. Nije čista, klasična devetka, ne misli samo na gol i to je ono što volim kod njega. Postiže golove jer se uvek nalazi tamo gde bi trebalo da bude”, objasnio je trener madridskog giganta.

Večeras smo od Francuza videli predatorski instinkt glavom, za potvrdu statusa jednog od najboljih i najopasnijih skakača u istoriji primere, odnosno vrhunsko kretanje neposredno pre pečata na pobedu protiv Baskijaca. Na istom nivou bila je i završnica. Benzemina mašina je na idealnoj radnoj temperaturi, Realova teži tome i beli deo Madrida se nada nastavku serije pobeda i još ubedljivijim predstavama.


tagovi

Real MadridZinedin ZidanKarim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara