Benzema (© Reuters)
Benzema (© Reuters)

Benzema kao Arhimed: Donesite mu loptu u kazneni prostor i daće gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 00:12

Sudije malo gledale kroz prste Realu u pobedi nad Bilbaom – 3:1

Ponovo Real liči šampionski tim. Bar na onaj koji je posle pandemije igrao ružno i pobeđivao. Posle šamara u Ukrajini, kad se tražila smena Zinedina Zidana, usledile su četiri pobede, od kojih nijedna nije bila spektakularna, ali je pokazatelj karaktera. Poslednja je stigla protiv Bilbaa i rezultatski je ubedljivija od prikaza na terenu – 3:1.

Kako zbog činjenice da prvak Španije nije oduševio, tako i usled saznanja da je od 13. minuta imao brojčanu prednost posle isključenja Raula Garsije. Materijalizovao ju je tek pred kraj prvog dela preko Tonija Krosa, da bi u drugom do izražaja došlo iskustvo, vredno bodovnog poravnanja sa Sosijedadom i Atletikom.

Izabrane vesti

Junak je dvostruki strelac Karim Benzema. U trenucima kad se nervoza polako uvlačila u redove domaćina (pri rezultatu 1:1 imao posed, ne velike šanse), Dani Karvahal je poslao centaršut pred peterac, a francuski napadač postighao 28. gol glavom na terenima La Lige. Precizniji od njega u vazduhu su samo Kristijano Ronaldo (52), Fernando Ljorente (42), Serhio Ramos (39) i Kristijan Stuani (29).

Delovalo je da je Zidanov sastav tim potezom „devetke“ prelomio meč, međutim, Baski su toliko ponosni da nikad ne odustaju. Mogao je domaćin u to da se uveri kad je Ander Kapa početkom drugog dela istrčao kontru i posle razumenjenog pasa sa De Markosom poravnao rezultat, a malo je nedostajalo da i Mikel Vesga u drugom minutu nadoknade pogodi za senzacionalan remi, ali mu je Tibo Kurtoa „skinuo“ zicer.

Kazna je odmah stigla goste. Real je izveo protivudar, od šanse u jednom stiglo se do prilike u drugom kaznenom prostoru, s tom razlikom što Karim Benzema ovakve situacije obično pretvara u golove. Pas Luke Modrića i potvrda da je nekadašnji špic Liona fudbalski Arhimed. Grk je tražio dovoljno dugačku polugu da pomeri svet, Benzema samo traži loptu u šesnaestercu i garantuje gol.

Njegov 325. u belom dresu, za osmu pobedu Reala u prvenstvu, mada bi pitanje u kom pravcu bi otišla utakmica da je sudija Hil Mnazano u 12. minutu sankcionisao što je Dani Karvahal s leđa odgurnuo Injakija Vilijamsa. Penal, reče i sudijski ekspert čuvene Marke. Ne i za glavnog arbitra...

Zbog gledanja favoritu kroz prste toliko se iznervirao Raul Garsija da je već u narednom napadu sapleo Krosa pred kaznenim prostorom domaćina, dobio drugi žuti karton i, poput sudija, pomogao Rafaelu Varanu da proslavi 200. ligaški meč u ulozi startera za kraljevski klub.

PRIMERA - 19. KOLO

Utorak

Real Madrid – Bilbao 3:1 (1:0)

/Kros 45+1, Bnezema 74, 90+2 – Kapa 52/

Sreda

21.00: (1,73) Barselona (3,60) Sosijedad (5,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Karim Benzema

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara