Crveno-beli slave finale (©Starsport)
Crveno-beli slave finale (©Starsport)

OCENE – ZVEZDA: Piter pokazao zašto se manekenisao na San Siru! Hvan na doktorskim studijama

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.04.24. | 21:58

Još jedna zrela partija Marka Stamenića, svi su videli zašto treneri vole Mijailovića

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Više mu prija rad sa srpskim štabom, nego sa zemljakom i pomoćnikom Baraka Bahara. Iz četvrtog pokušaja uspeo je da sačuva mrežu u duelima sa Partizanom. Nije napravio nijednu grešku, demonstrirao ozbiljnu golmansku tehniku u dva navrtata. Nije prebacio težište tela na suprotnu stranu kod šuta Goha, već je pokrio bliži ugao. Vrhom rukavice osujetio i udarac Nikolića. Sve je odbranio što treba. Siguran i posle ubacivanje sa strane. To nije imao prošle jeseni.
Ocena
7
Srđan MijailovićVezni
Ne baš utakmica života, ali svakako najzrelija partija u poslednjih šest meseci. Imao je specijalne zadatke da iskače na Zahida svaki put kada je lopta kretala ka Pakistancu. Taktički besprekoran, ovog puta nije prosuo ono što je žnjao u prvom poluvremenu.Pokazao je da kada mu se otvore karte nije samo ograničen na borbu i kratke sprinteve. Opalio kao vrhunsko krilo u samom finišu meča, ali je njegov udarac iz rašlji izvadio Aleksandar Jovanović. Kada bi češće bio ovakav, bio bi omiljeniji među navijačima Crvene zvezde. Među svim trenerima očigledno jeste. Zbog ovog što je večeras pružio.
Ocena
7
Uroš SpajićOdbrana
Izgubio jedan duel sa Saldanjom. To je glavni i osnovni propust kada je reč o bivšem reprezentativcu Srbije. A kada je tako, to znači da je štoper odradio dobar posao. Pokupio najviše lopti u vazduhu i dobro, sem u jednoj situaciji, komunicirao sa Dragovićem.
Ocena
6.5
Aleksandar DragovićOdbrana
Loše anticipirao i ostavio prostor iza leđa Hvana kod šanse Goha. Opet mu je Baždar pravio probleme brzim i tačnim odigravanjem. Ali kada se sabere vrlo korektna partija. Posebno što je pokazivao autoritet u drugom poluvremenu, kada je Crvena zvezda kroz defanzivnu postavku tražila kontrolu meča. Bio korektivni faktor, kao i najjači motivator u timu.
Ocena
6.5
MIlan RodićOdbrana
Igrao rovit, jer verovatno ima psihološki uticaj na kompletnu ekipu, i da ne bi izložio Nasera Đigu nepotrebno brzom „sagorevanju“. Videlo se da igra da ne pogreši i da mu je fokus da ne ostavlja rupe kao pre četiri dana. Kada nije mogao na fizikalije i levu nogu, oslonio se na iskustvo. Ponekad je pravio namerno, one sitne faulove, čisto da ništa ne rizikuje i ne ostavlja prostor iza sebe.
Ocena
6
Marko StamenićVezni
Reprezentativac Novog Zelanda ima već ozbiljnu riznicu promašaja u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala. Imao problem sa organizacijm Zvezdine igre i održavanjem tempa veznog reda crveno-belih, ali se potom digao, pokazajući da je je odlikaš danske škole fudbala. Dobar pas ka Mijailoviću, donekle upropastio smušenom reakcijom u zicer poziciji, kada je mogao sve da reši. Čudne su mu reakcije u kolosalnim šansama, kao da ima „kuvanu nogu“. Ipak, solidna je to bila partija, posebno jer je u drugom poluvremenu pecao kontre crno-belih, postavljao se baš tamo gde treba da bude.
Ocena
7
In Bom HvanVezni
Već smo napisali, ali nije zgoreg ponoviti – igrač koji debelo prevazilazi okvire srpskog fudbala. Kao da je ovde zaludeo. On je bio personifikacija Zvezdinih prolećnih izdanja ovog proleća. Igrao nešto niže i trebalo mu vremena da pohvata konce i zahteve, ali je i tada želeo da ponese crveno-beli barjak. Reprezentativac Južne Koreje je na doktorskim studijama u Srbiji, mada je veliko pitanje da li neko ima neko ovde da mu proveri to znanje. Najbolji dokaz, onaj lažnjak kod prvog pogotka Crvene zvezde, kojim je ostavio na travi Aldu Kalulula. Lepota fudbala u dva poteza... Neki Verder, Hofenhajm, Betis, pate za igračima ovakvog kvaliteta. Stekao je ogromnu poverenje saigrača, kada se Zvezda odlučila za niži blok, taktika je bila jasna: „Podaj loptu, Hvanu“.
Ocena
7.5
Osman BukariVezni
(do 68. Minuta) Samo je imao jedan prepoznatljiv trk, deluje da je kerozin istrošio u prethodnim večitim derbijima, kada je plenio motoričkom sposobnošću, ali pretio da postavi rekord u broju promašenih šansi. Prodisao je tek kada ga je Vladan Milojević pomerio unutra. Deluje šaljivo, ali za Crvenu zvezdu je dobro što nije mnogo „brljao“ u završnici, i što je bio daleko od Pitera Olajinke kod postignutih golova. Znao je da odigra iz prve, što je u velikim mečevima od velike važnosti na Marakani pojava ređa od Halajeve komete.
Ocena
6
Mirko IvanićVezni
Pomerio ga je iz komforne zone Vladan Milojević i prvi utisak je bio – pogrešio. Nije bio tako dominantan Mirko Ivanić kao na početku pretprošlog okršaja sa crno-belima. Ali kako se dizao tim, tako je i sposobnost Mirka Ivanića dolazila do izražaja. Sa Hvanom je činio dominantan tandem. Pustio i onaj „torpedo“ ispod zemlje, tačno u prostor Šerifu Endijaju. Bio miran i čuvao loptu i pored velikog pritiska koji je trpeo. Ostao je bez snage u finišu, videlo se to u situacijama kada je imao otvoren pogled ka Aleksandru Jovanoviću.
Ocena
6.5
Piter OlajinkaNapad
(do 78. minuta) Ponekad deluje šeprljtasto (ne baš kao Šerif Endijeje), igra tehnički ružan fudbal, ali bi svako ko kritikuje ovog momka morao da pre takve konstatacije dva puta dobro razmisli. Imao je ove takmičarske godine i grozne partije, promašene šanse u Ligi šampiona... Međutim, nikada nije izdao tim. Bio je taktički pogodak Vladana Milojevića na levoj strani. Razvukao je odbranu Partizana i bio apsolutni gospodar gužve. To je njegov prepoznatljiv znak, uostalom kolege iz Praga su ga zvale čovek od gume. Pokazao je da nije zalutao u Zvezdine odaje, i da se nije slučajno manekenisao na San Siru 2019. godine kada je razmontirao odbranu Intera. Biće on čovek od poverenja Vladana Milojevića, ako bude malo sluha. Da je zicer iz drugog poluvremena pretvorio u gol, bila bi to savršena partija.
Ocena
7.5
Šerif EndiajeNapad
(do 90. minuta) Baš, baš tanko. Vratio se na jesenji mod. Njegova tehnička izvedba bila je mučenje za oči i dušu navijača i stručnog štaba Crvene zvezde. Leva noga kao da mu služi za ravnotežu. Nespretan i loš u brojnim kontrama, imao je samo jednu olakšavajuću okolnost – što je dobro koristio telo u drugom poluvremenu i kratio crno-belima vreme. Izgubio u prvom poluvremenu gotovo sve duele sa Svetozarom Markovićem. Kasnije to bolje radio.
Ocena
5.5
Aleksandar KataiVezni
(od 68. minuta) Opet ušao u šansu ili šanse. Napao direktno.
Ocena
6.5
Naser ĐigaOdbrana
(od 78. minuta) Imao jedan dobar klizeći start.
Ocena
-
Žan Filip KrasoNapad
(od 90. minuta) Zadržao jednu loptu, malo za konkretnu ocenu.
Ocena
-
Vladan MilojevićTrener
I kroz njegov učinak može da se sagleda sva kontradiktornost derbija. Delovalo je da mu je ekipa bila troma i uspavana na početku, na kraju čak da je odigrala daleko ispod prvenstvenih duela sa Partizanom, ali je dobila gotovo – rutinski. Znajući trenerske maksime Vladana Milojevića sigurni smo da će mu biti puna šaka brade. Jer to je jednostavno on. Pogodio je sa Piterom Olajinkom na levom boku, mada je izostavljanjem Gelora Kange žrtvovao organizaciju veznog reda. Apsolutno kontrolisao dešavanja na terenu, izuzev uvoda. Da, znamo i šta će mu zameriti pojedini navijači. Kada je Olajinka promašio kolosalnu šansu, Vladan Milojević je ščepao vrapca rezultata. Za goluba lepršavosti i dokusurivanje rivala na kolenima ima vremena. Najbolje bi bilo u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Ocena
7



tagovi

FK Crvena zvezdaVladan MilojevićOmri GlazerAleksandar DragovićUroš SpajićSrđan MijailovićMilan RodićMarko StamenićHvan In BomPiter OlajinkaŠerif EndiajeMirko IvanićOsman BukariAleksandar KataiNaser Điga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara