Žoao Gomes i Pablo Sarabija (©Reuters, ©AFP)
Žoao Gomes i Pablo Sarabija (©Reuters, ©AFP)

Vulvsi dogovorili još dva posla: Posle Lemine stižu Sarabija i Flamengov biser

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.01.23. | 17:35

Klub sa stadiona Molino juri pojačanja kako bi pokušao da izbori opstanak u Premijer ligi

Vulverhempton će ove zime definitivno biti među najaktivnijima na transfer pijaci.

Posle dovođenja Mateusa Kunje iz Atletiko Madrida na pozajmicu do kraja, sezone, klub sa stadiona Molino dogovorio je u istom danu tri važna posla! Dolazak Marija Lemine bio je najavljen još i ranije po ceni od 10.000.000 evra, a za vezistom Nice stižu Pablo Sarabija iz PSŽ i Flamengov biser Žoao Gomes.

Izabrane vesti

Lomilo se dugo oko Sarabije, PSŽ i Vulvsi su želeli da se što pre završi posao, ali je na putu realizaciji stajalo novo Fifino pravilo po kojem najviše osmorica igrača starijih od 21 godine mogu u toku jedne sezone da odu na pozajmice. Na kraju su klubovi našli zajednički jezik oko formule transfera.

Prema tvrdnjama španskog lista As, Sarabija će biti prodat, čime će njegova tužna epizoda u Parizu dobiti srećan kraj. Korak dalje otišao je sajt Relevo, koji je stigao do saznanja da će Vulvsi uplatiti fiksno obeštećenje od 5.000.000 evra, uz deo u lako dostižnim bonusima. Španskog reprezentativca čeka ugovor do juna 2025. godine, uz još jednu dodatnu godinu kao opcija.

Subota, 16.00: (2,70) Vulverhempton (3,05) Vest Hem (2,80)

PSŽ je Sarabiju platio 18.000.000 evra leta 2019. godine, ali se nije naigrao, pogotovo ne u poslednje vreme. Pre godinu i po dana otišao je na pozajmicu u lisabonski Sporting za 2.000.000 evra gde je uspeo da povrati staru formu, ali ni to mu nije pomoglo da se ustali u postavi francuskog giganta. Ulazio je uglavnom sa klupe da popuni prazne minute. Ostao je bez učinka u dresu PSŽ ove sezone. Boravak u Parizu završava sa 98 utakmica uz 22 gola i 12 asistencija.

Kako se navodi, Sarabija je izabrao Vulvse i pored finansijski, a pre svega takmičarski boljih ponuda iz dva razloga – selidbe u Premijer ligu i zato što će obnoviti saradnju sa svojim fudbalskim ocem Đulenom Lopetegijem.

Pored desnokrilnog Španca i Lemine koji će pojačati mesto defanzivnog veznog, stiže i Flamengovo dete Žoao Gomes. Šampion Južne Amerike prihvatio je ponudu Vulvsa u visini od 17.000.000 evra posle dužeg većanja oko toga da li 21-godišnji centralni vezista treba da bude prodat pod tim uslovima.

Klubovi su počeli da razmenjuju dokumentaciju, a transfer će biti završen dok svi papiri pristignu, kao i radna dozvola za Gomesa. Flamengov izbor naišao je čak i na kritike tamošnje javnosti, pošto su drugi klubovi prodavali svoje igrače za više novca, iako su im ugovori rasparčani sa agentima i članovima porodice. Gomes je 100 odsto Flamengov i prodat je za 17.000.000 evra. Radi se o momku koji je odigrao već 117 utakmica za prvi tim, a postigao je i namestio po tri gola.

Ovo nije kraj aktivnosti Vulvsa na tržištu, pošto će se sada juriti pojačanja u odbrani. Klub je već odbijen od strane Vest Hema za Krega Dosona...


tagovi

Pablo SarabijaMario LeminaKreg DosonZimski prelazni rok 2023VulverhemptonŽoao Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara