Veliko Zvezdino blago: Svi Milojevićevi ofanzivci pogađali protiv Partizana

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 09:56

Katai neprevaziđen, Ivanić, Bukari i Pešić jednom bili strelci u večitim derbijima

Nikada manje neizvesnosti nije bilo kada je u pitanju sastav Crvene zvezde uoči jednog večitog derbija. Dobra kadrovska situacija u sastavu Miloša Milojevića, kao i relaksirana situacija na plus 13, dovela je do toga da mladi stručnjak nema mnogo dilema pred sutrašnju utakmicu. Očekuje se najjači tim, sa ofanzivnim adutima koji imaju mnogo uspeha u sudarima sa Partizanom.

Ako ne bude iznenađenja ili neplaniranih stvari na poslednjem treningu iza napadača Pešića dejstvovaće Mirko Ivanić, Aleksandar Katai i Osman Bukari. Pomenuta četvorka, od koje Delije očekuju i da sutra napravi razliku, zbirno je protiv Partizana postigla sedam golova, računajući samo prvenstvne okršaje.

Izabrane vesti

Neprevaziđen je Aleksandar Katai, čovek koji je hronično donosio radost crveno-belima poslednjih godina kada je reč o susretima sa Partizanom. Zveudin Magiko je prvi pogodak u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala postigao 12. septembra 2015. godine u pobedi crveno-belih 3:1. Tada je posle sjaja Huga Vijeire, Katai postavio konačan rezultat udarcem levom nogom sa 16 metara.

Drugi mandat je za majstora fudbala iz Srbobrana bio još plodonosniji, kada je reč o večitim derbijima. Sve je počelo 18. oktobra 2020. godine kada je iz penala izjednačio rezultat u Humskoj. Identičnu stvar uradio je godinu dana kasnije, samo što je 19. septembra 2021. godine pogodio glavom. Bila je to verovatno najbolja sezona Kataija u karijeri. Spisak od četiri prvenstvena gola protiv Partizana zaključio je u 166. večitom derbiju kada je dao gol za konačnih 2:0. Prethodno je udarcwem glavom inicirao pogodak Ohija, i bez ikakve sumnje bio prva figura meča. Uz četiri prvenstvena, Katai ima i dva gola u finalu prošlogodišnjeg Kupa (2:1).

Imao je Mirko Ivanić mnogo uspona i padova tokom boravka u Crvenoj zvezdi. Međutim, pod vođstvom Dejana Stankovića odigrao je briljantnu sezonu 2020/2021, i dočekao da bude junak derbija. Tog proleća Ivanić je plesao na San Siru, postavio standarde kada je reč o dominaciji domaćeg igrača protiv velikog rivala, a mesec dana kasnije rešio je večiti derbi. Bio je to 164. susret Crvene zvezde i Partizana odlučen udarcem glavom posle prekida, što baš i nije tipično za Mirka Ivanića.

Aleksandar Pešić je imao vrlo uspešan prvi mandat kada je reč o susretima sa Partizanom. Postigao je jedan gol u pobedi koja je timu Miloša Milojevića donela šampionsku titulu. Bilo je to 14. aprila 2018. godine (2:1). Rođeni Nišlija je debi imao sedam meseci ranije u Ljutice Bogdana. U mršavom susretu pogodio je preču, da bi mu u decembru 2017. godine Vladimir Stojković odbranio zicer.

Mnogo se sutra očekuje od Osmana Bukarija, pošto je u prvom ovosezonskom večitom derbiju postigao jedan od najlepših golova u Mozzart Bet Superligi. Njegov volej sa 16 metara levom nogom završio je iza leđa Aleksandra Popovića.


tagovi

Aleksandar KataiMirko IvanićOsman BukariAleksandar Pešić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara