©FK Partizan
©FK Partizan

UEFA bez milosti za crno-bele: Partizan dva puta kažnjen za jedan dvomeč

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.24. | 17:20

Posle packi za duel Partizan - Lugano, na red došao susret Lugano - Partizan

Neće ama baš ni po čemu lepom Partizan pamtiti dvomeč sa Luganom. Srpski predstavnik poražen je prvom duelu, ali se u život vratio u Švajcarskoj gde je nadoknadio zaostatak i izborio se za produžetke. Ipak, gol domaćina u 111. minutu izbacio je crno-bele iz kvalifikacija za Ligu Evrope i preselio ih u plej-of za Ligu konferencije. Da muka u Humskoj bude veća pobrinula se UEFA, ili bolje rečeno navijači koji su dali povoda disciplinskim organima Evropske kuće fudballa da reaguju.

Sada već tradicionalno, Partizan se našao na tapetu disciplinaca UEFA koji su ga kaznili dva puta za jedan dvomeč. Pre pet dana, crno-beli su saznali sankcije za susret Partizan - Lugano, a danas im je saopštena i kazna za prekršaje na utakmici Lugano - Partizan.

Izabrane vesti

Kako je navedeno u odluci, srpski klub je kažnjen za: rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje, transparente neprikladne za sportski događaj i zbog paljenja pirotehnike.

Zbog poruka neprikladnih za sportske dogažaje, kasa u Humskoj ostaće lakša za 15.000 evra, pirotehnika će crno-bele koštati još 5.750 evropskih novčanica, dok će zbog rasističkih i diskriminatornih povika Partizan morati da plati 20.000 evra.

Skandiranje navijača, osim novčane kazne bilo je povod i da UEFA zabrani prisustvo crno-bele publike na narednom gostovanju, te će vicešampion Srbije oba susreta sa Gentom odigrati bez podrške sa tribina.

Podsetimo, crno-beli su prethodno zbog rasizma i/ili diskriminacije kažnjeni i za utakmicu sa Švajcarcima u Beogradu kada im je takođe određena novčana kazna od 20.000 evra, ali i zabrana prodaje karata za sledeći evropski susret u Humskoj.


tagovi

FK PartizanUEFALiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara