(Star sport)
(Star sport)

UEFA na dan revanša sa Luganom kaznila Partizan: Naredni meč u Humskoj pred praznim tribinama

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.24. | 16:41

U pitanju su nepristojna skandiranja koja su se čula prošle sedmice tokom meča sa Švajcarcima

Nevolje po Partizan nikad ne dolaze same. Em što se muči u prvenstvu, em što ima loše rezultate van granica Srbije, em pati usled kazni UEFA. Najnovija je stigla samo nekoliko sati pred revanš sa Luganom, vredan ostanka u stazi koja vodi ka Ligi Evrope.

Disciplinska komisija Evropske kuće fudbala sankcionisala je srpski klub tako da naredni međunarodni meč igra pred praznim tribinama. Po prijavi delegata sa prve utakmice sa Luganom, koji je zabeležio neprikladna skandiranja dela publike, protiv Partizana je otvoren postupak, a završen je brzopotezno, tako što je telo u Nionu objavilo da je beogradski klub kažnjen.

Izabrane vesti

Ta sankcija se odnosi na prvi naredni meč na Topčiderskom brdu igra bez pomoći navijača. S tim da se još ne zna protiv koga. Ako sastav Aleksandra Stanojevića nadoknadi gol minusa i eliminiše Lugano onda će mu rival u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope već naredne sedmice biti Bešiktaš. U drugoj varijanti, pod uslovom da Švajcarci odbrane prednost stečenu u Beogradu i pošalju viceprvaka Srbije na završni stepenik kvalifikacija za Ligu konferencije, onda bi mu takmac bio bolji iz dvomeča Silkeborg (Danska) – Gent (Belgija), uz napomenu da je tu tesno, jer je prvi okršaj završen 2:2.

U svakom slučaju, Partizan će tako i drugi put ovog leta igrati meč kod kuće bez prednosti domaćeg terena, ako se to uopšte tako može nazvati, jer Grobari ne dolaze na utakmice u Humskoj. Prethodno je tako bilo u revanšu sa kijevskim Dinamom.


tagovi

Liga EvropeDisciplinska komisija UEFAUEFAkvalifikacije za Ligu EvropenavijačiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara