""
""

Tunis zove Kediru na Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.11.17. | 12:40

Nekadašnji reprezentativac Nemačke menja nacionalni tim

Jedan Kedira je siguran učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji, a lako bi moglo da se desi da dogodine na Mundijalu gledamo dva rođena brata u dresu dve različite reprezentacije.

Izabrane vesti

Radi se o Raniju Kediri (23), mlađem bratu veziste Juventusa Samija, koji nosi dres bundesligaša Augzburga. Radi se o momku koji je prošao sve mlađe kategorije Pancera, bio talentovaniji čak i od brata, ali nije napravio karijeru kakva se očekivala.

Posle Štutgarta i Lajpciga, Rani Kedira nastupa u sasvim dobrom timu iz Bavarske, a zapažene partije u defanzivi privukle su čelnike Fudbalskog saveza Tunisa, zemlje u kojoj mu je rođen otac.
"Zvali su me iz Tunisa, ali još nisam ništa odlučio. Želim da se koncentrišem na igre u Bundesligi i nastavim sa razvojem. Hoću da odigram narednih deset utakmica, pa da na proleće da sednem za sto sa ljudima i vidimo obostrana očekivanja", izjavio je Kedira.

Odluka, kako kaže, nije nimalo laka.
"Ne govorim arapski, ni francuski i jedva da znam jednog igrača Tunisa, tako da je situacija komplikovana. Da bih prihvatio poziv te zemlje, potrebno je da situacija bude obostrano korisna, da ja mogu da pomognem toj zemlji, ali i da ta zemlja pomogne meni. Ako to nije slučaj, nema potrebe da se prenemažemo", objasnio je Rani Kedira.

(FOTO: Screenshot)


tagovi

augzburgmeđunarodni fudbalNemackareprezentativni fudbalSami Kedira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara