Fudbaleri Uniona (Reuters)
Fudbaleri Uniona (Reuters)

Trznuo se Union, biće opet drama do kraja u Belgiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 22:20

Prva pobeda u plej-ofu

Početkom godine je Union Sen Žiloaz imao velikih 10 bodova prednosti i bio suvereni lider belgijske Pro lige. Ali kako se bližio plej-of, tim iz Brisela ja padao u formi i počeo da krčmi bodovnu razliku. Što zbog sve slabijih rezultata, a što zbog sistema takmičenja i deljenja bodova na pola, Union je u plej-of ušao sa samo tri boda prednosti u odnosu na Anderleht.

A tamo je tek krenuo katastrofalno.

Izabrane vesti

U prva četiri kola – četiri poraza! Delovalo je da je san o tituli raspršen, ali su žuto-plavi večeras ipak uspeli da naprave poslednji trzaj i vrate se u igru za prvo mesto. Savladali su na gostovanju aktuelnog šampiona Antverpen sa 3:0 i prišli Anderlehtu na tri, a Brižu na dva boda.

Nakon bledog prvog poluvremena bez šansi i golova, delovalo da Union odustaje od šampionske trke. Ali, u drugom delu igre su proradila dvojica ponajboljih igrača i oživeli uspavani tim iz Brisela.

Švajcarski vezista Kameron Puertas je otvorio drugo poluvreme prelepim golom iz slobodnjaka, a zatvorio utakmicu pogotkom u 87. minutu. U međuvremenu alžirski napadač Mohamed Amura duplirao prednost u 56. minutu. Pobegao je iza leđa odbrani Antverpena, izdržao pritisak Aldervajrelda i hladnokrvno matirao golmana Lamensa. Njegov prvi gol još od 28. februara i možda je ovo najava povratka u jesenju formu. I njega, i Uniona.

Ako tako bude, onda ćemo gledati žuto-plave u trci za titulu do poslednjeg kola kao u prethodne dve sezone koje su se završile srceparajući za njih. Drugi krug plej-ofa Union otvara duelom protiv večerašnjeg rivala na svom terenu, a onda sledi veliki gradski derbi protiv Anderlehta, pa finale Kupa Belgije opet protiv Antverpena. Na kraju još imaju dva gostovanju u Brižu i poslednje kolo kući protiv Genka.

BELGIJA 1 (PLEJ-OF) - 5. KOLO

Sreda

Anderleht - Serkl Briž 3:0 (2:0)

/Leoni 31, 57, Drejer 33/

Klub Briž - Genk 4:0 (1:0)

/Đutgla 6, Skoras 51, Tijago 57, De Kujper 67/

Četvrtak

Antverpen - Union Sen Žiloaz 0:3 (0:0)

/Puertas 48, 87, Amura 56/





tagovi

Union Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara