TREĆA SMENA: Kokimbo u odličnoj formi, Alijanca posustala u trci za tron

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Kokimbo je nešto slabije otvorio prvenstvo, ali je u poslednjih nekoliko nedelja značajno podigao formu, pa samim tim i svoj položaj na tabeli. U poslednjih pet kola osvojio je 13 od mogućih 15 bodova, sada je četvrti sa ukupno 18 poena. Van domašaja mu je, barem za sada, samo Universidad de Čile, jedini tim koji je još uvek neporažen. Naredni Kokimbov rival je aktuelni šampion Čilea Uačipato, koji po svoj prilici neće odbraniti tron. Jednostavno, posle prve trećine prvenstva je najneefikasniji sa samo sedam postignutih pogodaka i 12 osvojenih poena. Poslednji put Uačipato i Kokimbo su se sastali u avgustu prošle godine, kada su odigrali 2:2.

ORENSE – EL NASIONAL, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Meč 11. kola ekvadorske Aperture. Sastaju se tim sa najviše remija u dosadašnjem toku prvenstva, Orense (šest) i El Nasional, ekipa koja nijednom do sada nije odigrala nerešeno. Gosti imaju četiri pobede i šest poraza, osmi su na tabeli i za tri poena su bolji od Orensea (samo jedna pobeda). Ovo će im biti prvi duel u aktuelnom šampionatu, poslednji put su se sastali u oktobru prošle godine, na Orenseovom terenu su odigrali 1:1. To je bio njihov četvrti od poslednjih šest okršaja na kojem nije bilo pobednika.

NASIONAL ASUNSION – LUKENJO, 02.00

(Fudbal, Paragvaj 1)

Posle 15 kola paragvajske Aperture Nasional je najlošiji na tabeli. Osvojio je samo 10 poena, teško da će u finišu prvenstva (sedam kola do kraja) uspeti nešto više da napreduje. Danas mu u goste dolazi petoplasirani Lukenjo, koji je osvojio 12 bodova više. Lukenjo je poražen dva puta u poslednja tri kola, tako da više nema šanse da uhvati priključak za liderima Libertadom i Sero Portenjom. U prvoj utakmici u sezoni, sredinom februara, Lukenjo je savladao kod kuće Nasional sa 2:0.

KORITIBA – SPORT RESIFE, 02.30

(Fudbal, Brazil 2)

Nije bila pogrešna ocena brazilskih stručnjaka pred početak tamošnje Serije B da je Sport Resife jedan od glavnih kandidata za promociju u elitni rang. Posle dva kola je maksimalan, jedan od samo četiri tima. Savladao je kao gost Amazonas sa 3:2, a zatim kod kuće i Vila Novu sa 2:0. Naredni Sportov rival je možda i najteži od početka prvenstva, tim koji je ispao iz Serije A Koritiba. Domaćin je na premijeri u drugom rangu odigrao 1:1 sa Ponte Pretom, a potom je pred svojim navijačima pobedio Bruske sa 1:0.

ALIJANCA LIMA – KAHAMARKA, 03.30

(Fudbal, Peru 1)

Seriju od četiri uzastopne pobede u prvenstvu Alijanci je pre pet dana prekinuo Melgar. Savladao ju je sa 1:0. Taj meč je došao posle teškog gostovanja Kolo Kolu (0:0) u Kopa Libertadoresu, u tome može da se pronađe opravdanje za ekipu koja je početkom maja odolela u okršaju sa šampionom Južne Amerike Fluminenseom (1:1). Posle 13 (od 17) kola peruanske Aperture Alijanca je četvrta na tabeli osam pobeda i pet poraza, odnosno 24 poena. Teško da će nadoknaditi -9 u odnosu na lidera Universidad de Deportes, ali da bi barem probala moraće da savlada noćas 10-plasiranu Kahamarku.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara