TRANSFERI - ponedeljak, 19. avgust

Vreme čitanja: 13min | pon. 19.08.19. | 23:40

Iz minuta u minut pratite dešavanja sa fudbalske pijace...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

Radosav Petrović (30) je novi fudbaler Almerije. Opširnije OVDE.
- Partizan je prodao Ognjena Ožegovića u Norvešku. Opširnije OVDE
Bibras Natho je novi fudbaler Partizana. Opširnije OVDE
Filipe Kutinjo je novi igrač Bajerna. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


Poštovani čitaoci MOZZART Sporta toliko za večeras. Sa novim vestima javićemo se sutra ujutru. Laku noć.

23.15 - Sasuolo je dobio korpu, ali je sada Fiorentina ušla u trku za dovođenje defanzivca Zenita Emanuela Mamane. Iz Italije stižu informacije da bi Argentinac bio raspoložen za selidbu u Firencu i da je dogovor moguć.

22.30 - Marokanac Sofijan Amrabat nalazi se na korak od prelaska u Veronu. On bi trebalo da stigne u Grad ljubavi na jednogodišnju pozajmicu iz Briža uz mogućnost otkupa za 3.000.000 evra.

22.20 - DOGOVORENO: Brazilac Dalber se vraća u Nicu. Klubovi su se večeras dogovorili ok otransfera, bočni fudbaler odlazi u Francusku na pozajmicu uz mogućnost otkupa za 12 ili 13.000.000 evra sledećeg leta, a Nica će mu plaćati kompletnu zaradu dok je na pozajmici.

22.15 - MALI OFF: Izašla je druga epizoda MOZZARTOVE serije EKIPIZZA. Uživajte!

22.00ZVANIČNO: Radosav Petrović (30) je novi fudbaler Almerije. Nekadašnji reprezentativac Srbije stigao je kao slobodan igrač posle sporazumnog raskida sa Sportingom iz Lisabona i potpisao ugovor na tri sezone.

21.53 - Ni Nelson Semedo ne želi u Pari Sen Žermen. Dakle, još jedan igrač manje kog Barsa može da iskoristi u pokušaju da dovede Nejmara.

21.45 - Alfredo Pedula donosi informacije oko selidbe Aleksisa Sančeza u Inter. Medicinski pregledi trebalo bi da budu odrađeni u utorak ili u sredu. Neroazuri neće ništa platiti za pozajmicu, ali će imati opciju da ga otkupe za sumu između 12 i 15.000.000 evra sledećeg leta. Inter će plaćati 33% njegove zarade (4.000.000 od ukupno 12.000.000 neto po sezoni), a ukoliko bude otkupljen Čileanac će morati da prepolovi potraživanja i igra za 6.500.000 po sezoni. 

21.25ZVANIČNO: Senegalski golman Alfrid Gomis (22) prešao je iz SPAL-a u Dižon za 1.500.000 evra.

21.15 - Brazilski Globoesporte donosi bombu - da je Juventus ponudio Pari Sen Žermenu Paula Dibalu u zamenu za Nejmara. Međutim, kako nijedan izvor iz Italije za sada to nije potvrdio ostaje da sačekamo i vidimo ima li istine.

21.06ZVANIČNO: Slovački golman Adam Jakubek napustio je Lil i preselio se na pozajmicu u belgijski Kortrajk. 

20.55ZVANIČNO: Vojvodina je dovela zvučno pojačanje - Nemanju Nikolića iz Partizana. Opširnije OVDE

20.48ZVANIČNO: Izraelski napadač Tomer Hemed raskinuo je sporazum s Brajtonom i potpisao jednogodišnji ugovor sa drugoligašem Čarltonom.

20.40ZVANIČNO: Slobodni agent Stefan Lihtštajner (35) potpisao je jednogodišnji ugovor sa Augzburgom. Iskusni Švajcarac je stigao iz Arsenala nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa londonskim klubom. 

20.25 - Aleksis Sančez nije večeras ni na klupi Mančester Junajteda na utakmici protiv Vulvsa, a to znači da je sve bliži Interu. Novinar Fabricio Romano javlja da je pozajmica s pravom otkupa vrlo izvesna i da je pitanje sata kad će posao biti obelodanjen.

20.17 - Barselona je spremila novu ponudu za Nejmara, koja ne podrazumeva i igrače uz novac, javlja Mundo Deportivo. Kutinjo je otišao u Bajern, Rakitić i Dembele kažu da ih Pariz ne zanima, dok im se ne rastaje od Portugalca Semeda. Zato im preostaju još samo dve opcije - da sve odjednom iskeširaju (malo verovatno) ili da uzmu Brazilca na pozajmicu s pravom otkupa sledećeg leta.

20.09 - Bordo pokušava na sve načine da dovede Lorena Morona napadača Betisa. Ovaj 25-godišnji momak sinoć je ušao s klupe i postigao pogodak za Zelene u porazu od 2:1 protiv Valjadolida, a zanimljivo da je Betis letos odbio nekoliko ponuda iz Engleske za ovog napadača.

20.00ZVANIČNO: Kiparski vezista Antoni Georgiju prešao je iz Totenhema u Ipsvič na šestomesečnu pozajmicu.

19.56ZVANIČNO: Napadač Žeremi Porzan Klemente (21) prešao je iz Monpeljea u Sent Etjen kao slobodan igrač i potpisao ugovor na dve godine.

19.48ZVANIČNO: Urugvajski defanzivac Santi Bueno (20) koji je nedavno otpušten u Barseloni poptisao je petogodišnji ugovor sa Đironom.

19.42 - ZVANIČNO: Mladi italijanski levi bek Luka Pelegrini (20) je novi fudbaler Kaljarija. Stigao je iz Juventusa na jednogodišnju pozajmicu bez prava otkupa.

19.30 - Bez obzira što želi da vrati Slimanija i Adrijena Silvu, Sporting će umesto Basa Dosta dovesti pravog centarfora, a glavni kandidat je Đovani Simeone (24) iz Fiorentine. Čolovog sina, navodno žele i Kaljari, Lacio i Sasuolo, ali Rekord piše da su Lavovi ozbiljno zainteresovani. 

19.18 - Prema informaciji Kadene Kope, Espanjol je ubrzao napore za dovođenje Hrvata Nikole Kalinića. Napadač je višak u Atletiku iz Madrida, a slovio je jedno vreme kao ozbiljan kandidat za selidbu u Monako.

19.10 - Slobodni agent Klaudio Markizio odbacujue mogućnost povratka u Italiju ovog leta.
"U Italiji mogu da igram samo za Juventus i nikog više. Postojala je ponuda iz Kine, ali Suning je previše vezan za Inter i to me ne zanima", kaže iskusni vezista koji je raskinuo ugovor sa Zenitom.  

19.05 - Atletiko iz Madrida je povukao tužbu protiv Barselone za Antoana Grizmana. Podsetimo, letos kada je ozvaničen transfer Francuza od 120.000.000 evra Jorgandžije su se žalile da su Katalonci probili rok do kada je važila ta klauzula i zahtevali 200.000.000 evra. Sport piše da su se u Madridu ohladili od ideje i da nemaju validan osnov za žalbu pa neće više dizati prašinu. 

18.58ZVANIČNO: Nekadašnja mlada nada Barse Mark Munijesa (27) prešao je iz Đirone u katarski Al Arabi kao slobodan igrač i potpisao ugovor na dve sezone.

18.50 - Arturo Vidal je višegodišnja želja Intera, a taj stav se nije promenio ni dolaskom Antonija Kontea na čelo Neroazura. Korijere piše da je milanski tim spremio ponudu vrednu 20.000.000 evra za 33-godišnjeg Čileanca koji je već sarađivao s Konteom u Kuventusu.

18.43 - Nakon što je ostao bez Danijelea Ruganija koji će verovatno završiti u Romi ili Barseloni, Monako se okrenuo ka alternativnom štoperskom rešenju i to veteranu Martinu Kaseresu (32). Iskusni Urugvajac je slobodan agent nakon što mu je ovog leta istekao ugovor sa Juventusom.

18.35 - Valensija s druge strane ne odustaje od Rafinje Alkantare. Radio Kadena Ser javlja da je klub sa Mestalje spreman da plati Barsleoni 15.000.000 evra.

18.27 - Lokalni Radio Galjega iz Galicije javlja da je Selta blizu dovođenja ofanzivnog veziste Milana Semua Kasteljeha i da su Rosoneri spremni da prihvate 10.000.000 evra.

18.17 - ODBIJENO: Sasuolo nije uspeo da dovede defanzivca Emanuela Mamanu. Zenit je prihvatio ponudu od 1.000.000 evra za pozajmicu i 10.000.000 za otkup sledećeg leta, ali je Argentinac posle nekoliko dana odbio ponudu da se preseli u Seriju A.

18.11ZVANIČNO: Mladi napadač Emil Hanson (21) prešao je iz Fajenorda u Hanover i potpisao ugovor na tri sezone.

18.00 - Nejmar, PSŽ i Barselona i dalje traže rešenje. Opširnije OVDE

17.50 - Sporting je prodao Basa Dosta Ajntrahtu iz Frankfurta (čeka se samo zvanična potvrda), ali planira da pojača ofanzivu vraćanjem starih asova Adrijena Silve i Islama Slimanija. Obojica su pod ugovorima u Lesteru, ali nisu u planovima Brendana Rodžersa što olakšava posao Lavovima.

17.38ZVANIČNO: Švajcarski napadač Mihael Frej prešao je iz Fenerbahčea na pozajmicu u Nirnberg.

17.30 - Tutosport je objavio da Mauricio Sari ne računa na Emrea Džana za sledeću sezonu i da će Juventus poslati Nemaca na pozajmicu negde ovog leta. Bajern i Pari Sen Žermen su se ranije zanimali za 25-godišnjeg igrača sredine terena. 

17.22 - Paolo Maldini je u Madridu danas, a plan čelnika Milana je jasan - dovesti novog napadača. U fokusu su dva imena i to Anhel Korea (Atletiko) ili Marijano Dijaz (Real), pa šta bude izvodljivo. 

17.15 - Krećemo od Rome koja ima novo ime na listi želja kada su potencijalni štoperi u pitanju. Radi se o Škodranu Mustafiju koji bi trebalo da stigne na Olimpiko najpre na pozajmicu, a potom i da bude otkupljen za 22.000.000 evra sledećeg leta. Njegova plata od 3.000.000 evra po sezoni nije problem za upravu Vučice koja je spremna da izdvoji pomenutu svotu. 

To je sve od Aleksandra Gligorića u prvoj smeni, sa vama do kraja dana Milan Zdravković

16.45 - Nekada veliki Barselonin talenat Mark Munijesa, napustio je Đironu i seli se u redove katarskog Al Arabija. 

16.32 - Vest Hem je poečo pregovore sa argentinskim vezistom Manuelom Lansinijem o produžetku ugovora, javlja Skaj

16.23 - ZVANIČNO: Nekada jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala, golman Simone Skufet je prešao iz Udinezea u Speciju na pozajmicu s pravom otkupa. 

16.15 - Barselona je prekinula pregovore sa Juventusom o odlasku levog beka Mirande. Katalonci ne žele da prodaju talentovanog defanzivca već da ga prodaju. U pol-poziciji za Mirandu je Olimpik iz Marselja. Ali mora da se obaveže da će mladom Špancu dati određen broj sigurnih minuta. Ako Francuzi to ne ispuni, Barsa ima i opciju da Mirandu pozajmi neimenovanom klubu iz Bundeslige. 

16.04 - GOTOVO! Italijanski mediji javljaju da će Aleksis Sančez sutra preći u Inter. Pozajmica s prvaom otkupa za 15.000.000 evra, a Inter će plaćati polovinu njegove nedeljne plate koja iznosi 550.000 evra. 

15.55 - U narednim satima bi trebalo da bude poznata sudbina Franka Riberija. Dobio je ponudu Fiorentine i obećao da će poslati konačan odgovor do kraja dana. 

15.47PARTIZAN! GOTOVO! I ugledni novinar Đanluka Di Marcio je potvrdio jutrošnju informaciju: Lacio je kupio Strahinju Pavlovića za 5.500.000 evra i ostaviće ga do kraja sezone na pozajmici u Partizanu. 

15.39 - Najavili smo vesti iz Bajerna i evo ih. Bavarci rade na megatransferu Kaja Haverca iz Bajer Leverkuzena. Ali ne za ovo leto, već za sledeće. Spekuliše se da će transfer iznositi oko 100.000.000 evra pošto je Leverkuzen ovog leta već odbio 90.000.000 evra za svoju najveću zvezdu. 

15.31 - BLIZU! Romin bek Davide Santon je na pragu prelaska u Real Sosijedad. U pitanju je pozajmica.... Želela ga je Majorka ali se nisu dogovorili oko finansijskih detalja. 

15.23 - ODBIJENO! Vanda Nara je za argentinske medije otkrila da Mauro Ikardi neće prihvatiti ponudu Monaka. Iako mu Kneževi nude mnogo više para od ostalih klubova i iako je Inter već prihvatio ponudu. 

15.10 - Iskusni urugvajski štoper Martin Ksesres je novo ime za odbranu Monaka. On je ponuđen Kneževima koji traže štopera, a olakšavajuća okolnost je što je slobodan igrač posle isteka ugovora u Laciju. 

15.02 - ZVANIČNO: Bolonja je saopštila da je pozajmila vezistu Godfrida Donsu u belgijski Serkl Briž. Vezista iz gane je nekada važio za velikog talenta, čak je bio blizu prelaska u Juventus, ali je prelaskom iz Kaljarija u Bolonju stagnirao i nije napredovao. 

14.53 - CRVENA ZVEZDA: Završena je promocija Matea Garsije na Marakani. Evo što ja Argentinac rekao po dolaskau u Crvenu zvezdu. Opširnije OVDE

14.48 - PARTIZAN: - Poznati su i detalji Ožegovičevog transfera iz Partizana u Rozenborg. Procenti pripadaju i Čukaričkom. Opšrinije OVDE

14.41 - Lacio vodi u trci za Emanuela Vinjata! Talentovani vezista Kjeva iz Verone, rođen 2000. godine je skrenuo pažnju brojnih klubova, Bajern i Milan su se pominjali kao najozbiljniji kupci, ali poslednje vesti glase da je Lacio na pragu Vinjatove kupovine.  

14.30 - Sami Kedira je sada i javno potvrdio da ostaje u Juventusu. 
"Neću otići, niti sam želeo da odem. Nisam plaćenik koji će otići za više para. Želim da igram za trofeje i da sa Juventusom osvojim Tripletu. Znam da nas ima mnogo u timu i da Juventus mora da prodaje, ali ja ne idem nigde", rekao je Kedira

14.21 - CRVENA ZVEZDA: Počela je promocija Matea Garsije na Marakani. Argentinac je zadužio dres sa brojem 11. Tamo je naš novinar Nenad Jovanović, uskoro očekujte opširan materijal sa promocije... 

14.19 - Malo detalja o Milanovom interesovanju za Marijana Dijaza. Rosoneri ga hoće, ali im je preskup. Real traži 25.000.000 evra za obeštećenje što bi Milan možda i mogao nekako da plati, ali plata od 5.000.000 evra po sezoni koju traži Dijaz je van Milanovih finansijskih domašaja. 

14.09 - BLIZU! Agent Danijela Staridža se trenutno nalazi u Turskoj na završnim pregovorima sa Trabzonom. Englez bi uskoro trebalo da potpiše ugovor sa Turcima. Dolazi kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Liverpulom. 

14.01PARTIZAN! ZVANIČNO! Bibras Natho je upravo potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom vredan 1.800.000 evra. Opširnije OVDE

13.50 - Udineze dovodi švedsko krilo Sema Kenu na pozajmicu iz bratskog Votforda. 

13.41 - Zvuči pomalo neverovatno, ali je istinito. Markos Roho je imao dogovoren tramnsfer u Evrton poslednjeg dana prelaznog roka. A onda su braća Glejzer sve stopirala jer se plaše da je Everton direktan rival Junajtedu u borbi za četvrto mesto i nisu želeli da pojačavaju direktnog konkurenta. Roho je ostao u Junajtedu i sada ima ponudu Fenerbahčea, a Mančester mu čak nudi i otpremninu samo da ode u Tursku. 

13.33 - CRVENA ZVEZDA: Dok čekamo zvaničnu promociju Matea Garsije u Crvenoj zvezdi, evo o insajderske priče kako je zaista tekao njegov transfer na Marakanu. Opšinije u tekstu našeg Darjana Nedeljkovića, OVDE

13.20 - Andrea Konti ostaje u Milanu. Iako je klub sa San Sira bio raspoložen da ga pošalje na pozajmicu, Konti je rešio da odbije pozive Parme i Vedera i da se bori za mesto u timu kod Đampaola

13.12 - Novo ime na Sampdorijinoj listi želja... U pitanju je Mohamed Kudus, momak rođen 2000. godine, koji igra za danski Nordsjeland. Igra na poziciji centralnog veznog. 

13.05 - BLIZU! Atalanta je korak bliže dovođenju Luana iz Gremija, nekada jednog od najboljih igrača južnoameričkog fudbala i povremenog reprezentativca Brazila. Ugovor mu ističe 2020. godine, a Atalanti će biti dovoljno desetak miliona evra da ga angažuje. 

12.57 - Bolonja je bila na pragu dovođenja Giljerma Kueljara iz Flamenga, ali se onda u priču uključio saudijski Al Hilal i bogatijom ponudom Kolumbijcu prešao u pol poziciju. 

12.49 - PARTIZAN! GOTOVO: Partizan je prodao Ognjena Ožegovića u Norvešku! Opširnije OVDE

12.41 - Roma je opet u igri za dovođenje Ruganija. Međutim, nije dovoljno ni to što je Juve spustio cenu sa 30.000.000 evra. Bjankoneri sada pristaju na pozajmicu vrednu 5.000.000 evra uz obavezan otkup ugovora za dodatnih 20.000.000 evra. Ali Roma se nada da će sniziti i tu cenu ubacivanjem mladih igrača poput Dejvida Bue ili Alesija Rikardija koji su ranije bili interesantni Juventusu. 

12.35 -PARTIZAN! GOTOVO! Partizan je dgovorio sve detalje saradnje sa Bibrasom Nathom. Opširnije o finansijskim detaljima i toku pregovora, OVDE

12.29 - BOMBA! Bajern sprema pojačanje od 100.000.000 evra za kraj prelaznog roka! Uskoro opširnije...

12.20 - Četvrto i najveće pojačanje Napolija ovog leta, Irving Lozano stiže u sredu u Italiju. Obaviće lekarske preglede u Rimu i potom staviti paraf na ugovor sa Napolitancima. 

12.14 - GOTOVO: Iskusni vezista Maksim Gonalon se seli iz Rome u Ren na pozajmicu do kraja sezone. 

12.05 - BLIZU: Viljareal je na pragu zanimljivog pojačanja. Praktično je sve dogovoreno oko kupovine talentovanog krila Havijera Ontiverosa iz Malage za 7.500.000 evra. 

11.57 - Herenven je odlučio da pošalje Nemanju Mihajlovića na pozajmicu. Opširnije OVDE.

11.50 - Izgleda da Lacio gubi trku za Fernanda Ljorentea od Napolija jer ne nudi dovoljno novca i da se okreće drugim rešenjima u napadu. Žorž Mendeš im je predložio dovođenje egipatskog napadača Ahmeda Hasana "Koke" iz Brage. 

11.41 - BLIZU! Fiorentina polako zatvara transfer Lorenca Tonelija iz Napolija. Italijanski štoper bi trebalo uskoro da zaduži opremu Viole kao zamena za Viktora Uga koji se vratio u Palmeiras. 

11.35 - Tomas Tuhel vrlo realno najavljuje moguči odlazak Nejmara. Ali i kaže da će PSŽ sigurno dovesti zamenu ako Brazilac ode i da je kupovina adkevatnog pojačanja jedan od uslova da bi Nejmar otišao. 

11.27 - GOTOVO! Pukla je transfer bomba i u Zagrebu! Dinamo je za 3.000.000 evra doveo drugo najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji. Supertalentovani Luka Ivanušec je došao kao zamena za Danija Olma. Opširnije OVDE

11.19 - Kad već pominjemo Mandžukića, on je samo jedan od igrača kojih Juventus pokušava da se reši u finišu pijace. Italijanski velikan je u sve većim problemima sa gomilom igrača koji su na prodaju i bez čijih odlazaka nema ni željenih pojačanja. Opširnije OVDE

11.15 - I Milan je u žurbi... Rosoneri traže pojačanje u napadu. I dalje se vode pregovori oko Anhela Koree iz Ateltika, u igri je i Marijano Dijas iz Reala, a najanovija vest glasi da će Rosoneri pokušati u finišu pijace da pozajme Marija Mandžukića od Juventusa. Ali, tek ako im propadnu ostale opcije... 

11.07 - Nije samo Dolberg! Nica radi na dovođenju Žan-Kevina Ogustana iz Lajpciga i spreman je da i za njega plati 20.000.000 evra. Kakav finiš prelaznog roka za klub sa Azurne obale... 

11.00 - Italijanski Đornale javlja da su Paulo Dibala i njegov agent viđeni juče sa čelnicima Intera na ručku u jednom restoranu na obali jezera Komo. 

10.53 - Još je neizvesna budućnost Arkadijuša Milika u Napoliju. Ako dođe Ikardi za šta se smanjuju šanse iz sata u sat, Milik sigurno ide. A to su signali koje čekaju u Borusiji Dortmund i Betisu, dva kluba koja su ozbiljno zainteresovana za Poljaka.  

10.43 - Monako čeka Ikardija, ali i oni imaju plan B. U pitanju je Nikola Kalinić iz Atletika kojeg Madriđani jedva čekaju da se reše. On još ima ponude Sampdorije i Bolonje, a u trku se sada uključio i Espanjol koji traži zamenu za Borhu Iglesijasa

10.35 - Napoli se i dalje nada Mauru Ikardiju. De Laurentis ga ubeđuje, ali mu je dao rok do kraja nedelje da preseče. Podsetimo, Argentinac želi u Juventus, ali Inter neće da ga proda ljutom rivalu. Ima sjajnu finansijsku ponudu Monaka, ali ne i sportski motiv da igra u Kneževini. Napoli mu nudi manje para od Monaka, ali i bolju sportsku perspektivu. Ako Ikardi odbije, Napolitanci ima plan B. RAI javlja da su postigli dogovor sa Fernandom Ljorenteom

10.28 - Aleksis Sančez se čeka kao najveće pojačanje Intera u finiše prelaznog roka. Juče je bio prelomni dan u pregovorima. Ostalo je još da Inter i Junajted dogovore detalje o podeli trškove plate, s obzirom da Sančez ima jako čudan ugovor na Old Trafordu. Njegova plata mnogo varira od bonusa vezanih za mečeve i golove, tako da je to poslednja prepreka za realizaciju transfera. 

10.24 - ZVANIČNO: Filipe Kutinjo je novi igrač Bajerna! Detalji pozajmice su ipak dosta drugačiji od onoga što su iz Katalonije najavljivali. Barsa je dobila skoro tri puta manje para nego što se mislilo. Opširnije OVDE

10.19 - BLIZU! Posle francuskih, sada i holandski mediji potvrđuju - Kasper Dolberg se seli iz Ajaksa u Nicu. Za 20.000.000 evra. Opširnije OVDE

10.11 - PARTIZAN: Evo i transfer bombe u Humskoj! Bibras Natho je sleteo u Beograd na potpis trogodišnjeg ugovora sa Partizanom. Opširnije OVDE

10.05 - BOMBA! Vest dana nam stiže iz Italije. Medijski gigant RAI javlja da je Inter prihvatio ponudu Monaka za Maura Ikardija. čeka se pristanak Argentinca, ali to ne bi trebalo da bude ptroblem s obzirom da mu Kneževi nude skoro duplo više novca nego ostali zainteresovani klubovi. Opširnije OVDE

Dobro jutro i dobro došli na još jedno druženje posvećeno dešavanjima na fudbalskoj pijaci. Prelazni rok se završava za nekih petnaestak dana, ili manje. Sa vama je danas u prvoj smeni Aleksandar Gligorić. Pre nego krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara