Nemanja Nikolić
Nemanja Nikolić

Nemanja Nikolić zvanično u Voši, Partizan sad juri špica: Nisam igrao usled čudnih okolnosti

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 20:46

Jednogodišnja pozajmica

Najavljivano danima, večeras i zvanično realizovano: Nemanja Nikolić će naredne sezone igrat u crveno-belom dresu Vojvodine sa brojem 22 na leđima. Bojan Matić tako je dobio konkurenciju na poziciji napadača, dok će sada Partizan morati da pojuri špica, jer je posle prodaje Ognjena Ožegovića Rozenborgu ostao samo sa Umarom Sadikom na poziciji napadača, mada je tu i Petar Gigić, ali njega Savo Milošević nije mnogo koristio.

To je tema za klub iz Humske, u Vojvodini zadovoljno trljaju ruke dok čekaju i paraf na ugovoru sa Slobodanom Medojevićem. Zadovoljan je i Nikolić, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu nakon što ga je Savo Milošević precrtao još na početku priprema za ovu sezonu.
Drago mi je zbog toga što su klubovi uspeli da se dogovore i što ću u nastavku sezone nositi dres Vojvodine. Takođe, ovim putem želim da se zahvalim fudbalskom klubu Partizan na tome što mi nije pravio problem da pređem u Vojvodinu, s obzirom na tradicionalno veliko rivalstvo između ova dva tima u srpskom fudbalu“, rekao je Nikolić, koji će u oktobru napuniti 27 godina.

Izabrane vesti

Na Karađorđe će doneti i bogato iskustvo, jer je nakon crnogorskog Grblja igrao i za Rostov u Rusiji, pa kazahstanski Aktobe, zatim i Spartak i Partizan u kojem je prošle sezone postigao osam golova i još 10 namestio. Međutim, letos je sklonjen iz tima, pa je rastanak bio najbolje rešenje.
Usled nekih čudnih okolnosti u Partizanu, u poslednja tri meseca nisam odigrao neku značajnu utakmicu, pa trenutno nisam 100 posto spreman, ali daću sve od sebe i raditi maksimalno kako bih što pre mogao ravnopravno da konkurišem za sastav... Za fudbalera je uvek najvažnije to da bude zdrav, jer je to preduslov da ima uspešnu sezonu. Ja imam svoje lične ambicije i ciljeve, ali ih ovoga puta ne bih javno iznosio, jer ne bih da to neko pogrešno protumači. Mogu da obećam samo to da ću dati svoj maksimum da opravdam poverenje ljudi koji su me doveli u veliki klub kao što je Vojvodina, kojoj želim da pomognem da ostvari planove koje je zacrtala“.

Sportski direktor Vojvodine Nikola Lazetić otkrio je i da je Voša prilikom pregovora sa Partizanom zadržala i mogućnost da sledećeg leta otkupi Nikolićev ugovor.
I ja bih želeo da se zahvalim Partizanu i gospodinu Vazuri na tome što su bili vrlo korektni u pregovorima. Ono što je bitno naglasiti jeste to da Vojvodina ima pravo otkupa igrača do kraja januarskog prelaznog roka, tako da smo mi klub koji se pita kada je u pitanju nastavak njegove karijere. Isto tako, Nemanja Nikolić imaće pravo da nastupa za nas na svim takmičarskim utakmicama, uključujući i one protiv Partizana, te ne postoji nikakva klauzula u ugovoru koja sprečava tako nešto“, pojasnio je Lazetić.

(FOTO: FK Vojvodina)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara