©Starsport
©Starsport

Trajković pred Spartak: Nisu pravili velike promene, a kod nas totalni remont

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.07.24. | 11:00

Pazarci premijerno domaćini na Atletskom stadionu i već po navici bez podrške sa tribina

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Verovatno da Nikola Trajković ne bi imao ništa protiv da njegovi izabranici dočekaju momke iz Spartaka barem nedelju dana kasnije. U tom slučaju, mogao bi da u defanzivnom delu manevra i špicu koliko-toliko uigra tek pristigle Aleksandra Kovačevića i Uroša Đuranovića.

Izabrane vesti

Ovosezonsku premijeru protiv Subotičana u Mozzart Bet Superligi na po kazni praznom Atletskom stadionu (17.30, Arena Sport 1 Premium), kao alternativnom staništu dok se postavlja hibrid na raskršcu Oslobođenja, Veljka Vlahovića i Kosančićeve, moraće, ipak, da odradi bez njih dvojice.

Mladog stručnjaka, koji se kroz rad u niškom Radničkom upoznao sa čarima srpskog elitnog ranga, raduje što su ostali na broju.

"Nemamo povreda, po tom pitanju nema problema. Nismo uspeli na vreme da pronađemo i dovedemo to što smo planirali, ali svi koje trenutno imamo su zdravi", počinje Trajković priču za Mozzart Sport.

Od onih koji su bili tu i u takmičarskoj 2023/24, dok ni sam Trajković nije stigao među Pazarce, startovaće golman Filip Pajović, vezista Adetunđi Rasak Adešina, prva zvezda i glavni ideolog Adem Ljajić, eventualno mladi špic Žulijus Eđike Opara. Kod Spartaka je kudikamo drugačije. Golubovi sada nemaju Juga Stanojeva, Aleksu Đurasovića, Miloša Tošeskog, Miloša Roševića i Ognjena Mudrinskog, ali velika većina i dalje je pod komandom Miloša Kruščića, plus povratnik iz ruskog Rubina Luka Bijelović.

"Iskusna su ekipa, igraju dugo zajedno. Nisu pravili neke velike promene i mislim da je to ključ svega. To je njihovo najveće bogatstvo, uz kvalitetnog trenera. Poznaju se, znaju šta mogu da očekuju jedan od drugog. Opet, mi smo nov tim. Napravljen je totalni remont".

Nekadašnji as Crvene zvezde zna šta bi moglo da presudi.

"Najbitnije je da imamo veću želju od protivnika, veću agresivnost. Jednostavno, svesni smo da igramo kući, da nam je prva utakmica i da fudbaleri koji su došli treba da pokažu da zaslužuju dres Novog Pazara. Utakmicu gledam kao jednu u nizu, ali kao jako bitnu. Svaki start prvenstva je veoma važan zbog samopouzdanja i vere u to što se radi. Sad, za neke stvari potrebno je i malo vremena, a mi ga nismo imali. Dovodili smo igrače u hodu, ali ovi što smo ih doveli su dobro kliknuli. Ja tako mislim. S obzirom koliko promena je bilo, sasvim korektno delujemo na terenu, sasvim dobro".

Tokom pripremnih mečeva probao je sa trojicom i četvoricom pozadi. Utisak je da će u Novom Pazaru praktikovati drugačiju formaciju u odnosu na Niš, sa Ljajćem na vrhu trougla u veznom redu i Oparom kao najisturenijim u napadačkom trijanglu.

"U Nišu sam igrao 3-4-3. Više volim tako, pošto to može da bude ekstremno ofanzivan sistem ako imate kvalitetne ving-bekove. Otvara se mogućnost da napadnete svih petoricu gore u koridoru. Možemo, ipak, da odradimo neke rotacije u našoj formaciji i da dođemo do sličnih ofanzivnih pozicija i sa što većim brojem igrača, da u nekoj progresiji u završnici budemo 3-2-5. Sigurno je nekih 99 odsto da ćemo početi sa dva centralna beka i dva ful-beka. Imaju i neke stvari koje kroz rotacije moramo da napravimo kako bismo se defanzivno prilagodili stilu protivnika u napadu. Znam da će nas napasti sa 3-4-3, što znači da će u završnici imati četvoricu ili petoricu".

Generalka sa crnogorskim Petrovcem na Zlatiboru (2:0) donela je i prvu pobedu u tri pripremna susreta, ali i otklonila treneru većinu dilama vezanih za startnu postavu.

"Biće možda jedna, maksimalno dve promene. Manje-više, to je to", kaže Nikola Trajković.

NOVI PAZAR (4-3-3): Pajović – Lakićević, Bjeličić, Bačkulja, Miletić – Adešina, Alić, Ljajić – Antvi, Mesarović, Opara.

SUPERLIGA, 1. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)

/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 90+3/

Subota

Crvena zvezda - Jedinstvo Ub 4:0 (2:0)

/Endijaj 18, 23, Katai 53, Duarte 69/

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ivanović 32, Cvetković 45/

Mladost Lučani - OFK Beograd 1:2 (0:0)

/Cvetinović 59 - Kahvić 86p, 90+3/

Nedelja

17.30: (2,15) Novi Pazar (3,35) Spartak Subotica (3,45)

19.30: (1,48) TSC (4,30) IMT (7,00)

19.30: (5,60) Tekstilac (3,70) Vojvodina (1,65)



tagovi

FK Novi PazarNikola TrajkovićSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara