Kovačević (©Starsport)
Kovačević (©Starsport)

Aca Tenk jača Trajkovićev manevar

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 08:16

Nekadašnji vezista Crvene zvezde godinu dana u Novom Pazaru

"I dalje tražimo defanzivnog vezistu, krilo i napadača", ponavljali su u sportskom sektoru Novog Pazara, a prva od te tri pozicije biće popunjena dva dana pre ovosezonske premijere u Mozzart Bet Superligi i duela sa Spartakom na preuređenom Atletskom stadionu (nedelja, 17.30 - Arena Sport 1 Premium).

Na obale Jošanice i Raške stiže Aleksandar Kovačević, koji je upravo u dresu Golubova iz Subotice pre deceniju i kusur odigrao svoje prve minute u najjačem srpskom rangu i postepeno krčio put ka Crvenoj zvezdi, u čijem dresu se okitio šampionskom titulom u takmičarskoj 2013/14.

Izabrane vesti

Popularni Aca Tenk s Pazarcima je dogovorio jednogodišnji saradnju, koja će biti obznanjena nakon lekarskih pregleda i potpisivanja ugovora. Snažni fudbaler stiže u Novi Pazar posle dve sezone u pančevačkom Železničaru, u kojem je zapaženiju rolu imao u prvoligaškom nego u elitnom karavanu.

Svojevremeno mladi reprezentativac Srbije je tokom 2023/24 odigrao ukupno 15 utakmica za Pančevce na dva fronta, a sarađivao je čak s petoricom trenera - Predragom Roganom, Aleksandrom Lintom, Nenadom Mijailovićem, Sinišom Dobrašinovićem i Tomislavom Sivićem.

U narednom periodu uputstva će dobijati od Nikole Trajkovića, s kojim ga povezuju Crvena zvezda i niški Radnički, iako su u prestonici i na Čairu bili u različito vreme. Nije baš za očekivati da će Trajković već u nedelju gurnuti u vatru 32-godišnjeg Kovačevića, ali neki minut mogao bi da dođe u obzir.

Osim subotičkog Spartaka, Crvene zvezde, Radničkog iz Niša i pančevačkog Železničara, bivši klubovi najnovije pazarske akvizicije su poljski Legija Gdanjsk i Šljonsk iz Vroclava, Haugesund iz Norveške i grčki Ksanti.

Napominjemo da Plavi na različitim pozicijama u vezi mogu da se oslone još na Adetunđija Rasaka Adešinu, Seada Islamovića, Semira Alića, Aleksandra Mesarovića, Darka Stojanovića i naravno Adema Ljajića kao prvu zvezdu, od kojih neki po potrebi mogu da deluju i po bokovima.


tagovi

Aleksandar KovačevićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara