©Starsport
©Starsport

Bivši reprezentativac Crne Gore pojačao napad Novog Pazara

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 20:57

Uroš Đuranović novi fudbaler Plavih

Dan uoči premijere sa Spartakom u Mozzart Bet Superligi 2024/25, Novi Pazar je povećao napadačke opcije dovođenjem Uroša Đuranovića. Crnogorski internacionalac u nedelju od 17.30 neće biti u sastavu koji će Nikola Trajković suprotstaviti Subotičanima na Atletskom stadionu, a pravo nastupa imaće u drugom kolu protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Đuranović (30) je stigao kao slobodan igrač i sa Pazarcima je nakon munjevitih pregovora dogovorio jednogodišnju saradnju. U punom je treningu, s obzirom da je do dolaska na obale Jošanice i Raške trenirao sa fudbalerima Iskre iz Danilovgrada.

Izabrane vesti

Iskusni napadač, koji je u nekim ranijim prelaznim rokovima već bio na meti sportskog sektora Plavih, proveo je prošlu sezonu u Hamrunu, s kojim je na Malti osvojio Premijer ligu i Superkup, a u svim takmičenjima tokom 2023/24 postigao je 15 golova i upisao pet asistencija. Kao i u prethodnih 12 meseci, saigrač će mu biti štoper Ognjen Bjeličić.

Publici u Srbiji najbolje se predstavio 2021/22, kada se kao vođa navale lazarevačke Kolubare 14 puta upisao u strelce na srpskoj fudbalskoj sceni. Tokom karijere branio je i boje mađarskog Kečkemeta, Politehnike Jaši iz Rumunije, niškog Radničkog, poljske Korone Kjelce i češke Dukle iz Praga, kao i crnogorskih klubova Dečića, Iskre i Mogrena iz Budve.

Za najjaču selekciju Crne Gore odigrao je tri utakmice, poslednju pre dve godine u Ligi nacija, kada su Sokolovi u Helsinkiju poraženi od Finske (0:2).

Konkurent za najofanzivniju poziciju u pazarskom timu biće mu golobradi Nigerijac Žulijus Eđike Opara, iako je Trajković tokom pripremnih utakmica centralno u špicu probao i po vokaciji krilo holandske proizvodnje Rodnija Antvija, takođe i nekadašnjeg omladinca Partizana i Fenerbahčea Ensara Brahića, koji je još uvek bez ugovora.


tagovi

FK Novi PazarUroš Đuranović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara