Totenhem (©Reuters)
Totenhem (©Reuters)

Totenhem i Ren neće igrati, UEFA odlučuje ko ide dalje

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 10:47

Na potezu Etička i Disciplinska komisija

Utakmice između Totenhema i Rena u poslednjem kolu Lige konferencije – neće biti.

Priznala je i UEFA da ne postoji termin ni način da se ta utakmica odigra. Trajali su dva dana pregovori sa engleskim i francuskim klubovima, međutim, do dogovora nije došlo.

Izabrane vesti

Utakmica je prvobitno odložena zbog velikog broja igrača Totenhema koji su se zarazili kovid virusom, a zbog čega je odložen i njihov prvenstveni meč sa Brajtonom. Ren, pak, ima svoju računicu, kalendar takmičenja i ne odgovara mu nikako da se utakmica pomeri i „uvali“ u neko nevreme, kada će voditi važnije bitke u domaćem šampionatu.

Suštinski, Renu meč sa Pevcima baš ništa ne znači, jer kao prvi u grupi prolazi dalje i kako god da bi se utakmica u Londonu završila, to se ne bi promenilo. Tako da bi Francuzima mnogo veći problem bio da se ta utakmica prebaci na neki drugi datum. Ali, Totenhemu je pobeda potrebna, jer samo sa njom može da prođe u prolećnu fazu Lige konferencije.

UEFA je danas objavila saopštenje u kojem je priznala da ne može da pronađe novi termin za utakmicu i da neće biti ni odigrana, te da će konačnu odluku o tome kako će se meč registrovati doneti Etička i Disciplinska komisija. Nije poznato kada će tačno ta odluka biti doneta, jer je žreb za narednu fazu već u ponedeljak.

Ako se dodeli pobeda Totenhemu, Englezi će proći dalje, a u svakoj drugoj varijanti Vitese je taj koji će se naći u prolećnoj fazi takmičenja.


tagovi

TotenhemLiga konferencijeUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara