©Reuters
©Reuters

Totenhem i Postekoglu u epizodi - ti možeš sve, al' jedno ne...

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 19:27

Londonski tim imao dva gola prednosti protiv Brajtona i na kraju ostao bez ijednog boda...

Došao je pre godinu dana, sa preko 400.000.000 evra uloženih u igrački kadar značajno izmenio njen izgled, učinio i igru atraktivnijom, ali će na jednu stvar u Totenhemu Ejndž Postekoglu teško uticati - na mentalitet. Njega će već teško popraviti. Na tom polju ni posle 15 meseci napredak nije uočljiv, mentalitet londonskog kluba ostao je onakav kakav je i bio - gubitnički, što su njegovi fudbaleri još jednom pokazali na zatvaranju 7. runde izgubivši već dobijenu utakmicu na gostovanju Brajtonu - 3:2 (0:2).

Imali su fudbaleri Totenhema sve u svojim rukama posle prvih 45 minuta, dva gola prednosti i voljni momenat budući da su rivala ošamutili baš pred odlazak na odmor. A, ostali su bez iečga. Sa tri pogotka u razmaku od dvadesetak minuta izabranici Fabijana Hircelera preokrenuli su rezultat i prekinuli uspon Sparsa, ostavivši beznadežnog Postekoglua posle meča da praznim pogledom luta po tribinama Ameksa... Kao da ne veruje šta gleda odnosno šta je video u prethodnih 45 minuta...

Izabrane vesti

Još krajem prošle sezone, kada njegovi navijači nisu imali ništa protiv toga da 'pusti' Mančester Siti da pobedi samo kako Arsenal ne bi osvojio titulu, Postekoglu je uočio da nešto debelo ne valja sa klubom, da su mu, kako je tada izjavio, 'temelji krhki'. Međutim, pola godine kasnije ne deluje da su ni trunku čvršći i poraz poput večerašnjeg mogao bi samo da ih dodatno uruši. A, taman se činilo da im je krenulo nabolje...

Partija sezone na Old Trafordu Old Trafordu (3:0) za drugu vezanu pobedu u prvenstvu, u međuvremenu još jedna u Ligi konferencija, ukupno peta u svim takmičenjima, a zahvaljujući golovima Brenana Džonsona i Džejmsa Medisona posle 45 minuta gostovanja Brajtonu Totenhem je bio na dobrom putu da lupi i šestu recku.

Međutim, po povratku sa pauze samo se - ugasio. Kao da je unapred upisao pobedu, koja se već u 47. minutu našla pod znakom pitanja. Tada je smušenost odbrane Totenhema kaznio Jankuba Minte, najavivši preokret koji će ubrzo uslediti, a koji će režirati Žoržinjo Ruter. Francuski napadač pristigao letos iz drugoligaša Lidsa za blizu 47.000.000 evra prvo je majstorski pogodio za izjednačenje, da bi osam minuta kasnije umešno pronašao Danija Velbeka na petercu za vođstvo, tek da pokaže da novac koji je Brajton izdvojio za njegov dolazak nije bio uzaludan.

Ako u tunelu kroz koji je večeras prošao Postekoglu bude tražio tračak svetlosti, mogao bi to da bude pomenuti Džonson. Otkako je pre tri nedelje zbog kritika navijača nakon poraza od Arsenala deaktivirao društvene mreže, velški napadač puca iz svih oružja pa je večeras i na šestoj uzastopnoj utakmici u svim takmičenjima postigao gol. Međutim, slaba će to uteha biti austalijskom strategu, jer njegov tim je na jugu Engleske ispisao još jednu negativnu stranicu premijerligaške istorije postavši prvi klub u takmičenju koji je izgubio deset utakmica u kojima je vodio sa dva ili više golova razlike.

To vam je Totenhem...

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Subota

Kristal Palas - Liverpul 0:1 (0:1)

/Žota 9/

Mančester Siti - Fulam 3:2 (1:1)

/Kovačić 32, 47, Doku 82 - Pereira 26, Muniz 88/

Vest Hem - Ipsvič 4:1 (2:1)

/Antonio 1, Kudus 43, Bouven 49, Paketa 69 - Delap 6/

Brentford - Vulverhempton 5:3 (4:2)

/Kolins 2, Embuemo 20, Norgor 28, Pinok 45+2, Karvaljo 90 - Kunja 4, Larsen 26, Ait Nuri 90+3/

Arsenal - Sautempton 3:1 (0:0)

/Haverc 58, Martineli 68, Saka 88 - Arčer 55/

Lester - Bornmut 1:0 (1:0)

/Buonanote 16/

Everton - Njukasl 0:0

Nedelja

Čelsi - Notingem Forest 1:1 (0:0)

/Madueke 57 - Vud 49/

Aston Vila - Mančester Junajted 0:0

Brajton - Totenhem 3:2 (0:2)

/Minte 48, Ruter 58, Velbek 66 - Džonson 23, Medison 37/



tagovi

TotenhemBrajtonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara