(©AFP)
(©AFP)

Torino dva puta vodio u derbiju, Juve okrenuo - 4:2; Jurić uveo Radonjića pa ga izbacio 13 minuta kasnije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.02.23. | 22:44

Kostić zaslužan za dva gola, Ilić upisao asistenciju...

Strašan meč na Alijanc stadionu! Derbi Torina - ali i kompletnog 24. kola Serije A - u potpunosti je opravdao očekivanja.Videli smo šest golova, dve prečke i preokret u režiji Glejsona Bremera, bivšeg štopera Torina kojeg će večeras slaviti u Juventusu - 4:2 (2:2).

Nemoć fudbalera Torina protiv gradskog rivala i dalje traje. Punih osam godina Granata čeka na pobedu u derbiju. I moraće na istu da pričeka makar do naredne sezone. Bila je i prethodnih godina nekoliko puta blizu da prekine dominaciju Juventusa, ali nijednom tako blizu kao večeras. Dva puta je vodila, međutim ni to joj nije bilo dovoljno. Sada već po navici poklekla je u završnici meča (na devetom od poslednjih deset derbija primila je gol posle 70. minuta) pa je i 18. uzastopnu utakmicu protiv Stare dame u svim takmičenjima ostala bez trijumfa.

Izabrane vesti

I mada su Bjankoneri bili poprilično efikasni, Dušan Vlahović se ni na trećoj vezanoj utakmici u Seriji A nije upisao u strelce (pogodio prečku). Međutim, ostala četvorica srpskih fudbalera dali su lični pečat jednom od najboljih torinskih derbija poslednjih godina. Doduše, svako na svoj način. Vanja Milinković Savić je i pored četiri primljena gola zabeležio nekoliko odbrana, Filip Kostić i Ivan Ilić upisali su po asistenciju. Nemanja Radonjić pak sa sobom neće poneti ništa pozitivno sa večerašnje utakmice. Uveo ga je Ivan Jurić u 60. minutu u igru, a na klupu ga vratio već u 73, baš posle trećeg primljenog gola. Nije Radonjiću bilo jasno zbog čega baš on, mada se čini da mu hrvatski stručnjak nije oprostio nekoliko pogrešnih odluka uključujući i akciju u kojoj nije proigrao Ilića koji se našao u izglednoj situaciji.

Torino je odlično otvorio meč, golom Jana Karamoa, najbržim u istoriji prvenstvenih derbija dva tima (posle svega 92 sekunde). Međutim, nije dugo izdržao. Huan Kvardado je u 16. minutu volej udarcem na asistenciju Kostića izjednačio. Čini se da je Milinković Savić imao loptu na ruci, ali joj je Rikardo Rodrigez u nameri da izblokira šut kolumbijskog beka promenio pravac i onemogućio srpskog čuvara mreže da reaguje.

Iako šest golova ukazuje na to da je utakmica bila poprilično sadržajna, bilo je i dosta praznog hoda. Jedan takav period u samom finišu prvog dela prekinuo je Antonio Sanabrija, utrčao je ispred Bremera na sjajno ubačenu loptu Ivana Ilića i pogodio bliži ugao za novo vođstvo Bikova. Ovog puta je ono još kraće potrajalo. Još pre odlaska na odmor Danilo je utakmicu vratio na početak. Anhel Di Marija je zavrnuo iz kornera, Brazilac bio najviši u skoku i uz pomoć stative još jednom vratio Juve u život.

Drugo poluvreme otvorio je stopostotnom prilikom domaćin. Vlahović se posle saradnje sa Nikolom Fađolijem - poslao loptu kroz noge dvojici rivala - našao oči u oči sa Milinkovićem Savićem, ali je iz situacije koju uglavnom završava golom pogodio - prečku. Deset minuta kasnije zatresla se i na drugoj strani posle snažnog udarca Karola Linetija sa distance. I umesto da u 67. minutu slavi treće vođstvo na meču, Torino je od 71. bio u zaostatku. Glejson Bremer, čovek koji je prošle sezone pod konac držao Jurićevu odbranu, sredinom drugog dela ju je matirao. I pogodak protiv bivšeg kluba umeo da proslavi. Federiko Kijeza je posle kratke kombinacije iz kornera slabijom nogom ubacio loptu u šesnaesterac, a Brazilac sa desetak metara neometano pogodio dalji ugao.

Tačku na meč stavio je deset minuta kasnije Adrijen Rabio. Opet je prekid bio koban po goste. Kostić je još jednom poslao nezgodnu loptu iz slobodnog udarca, Bremer je zakačio, a francuski vezista sa druge stative ubacio u mrežu.

Juventus je posle četvrte uzastopne pobede na 35 bodova, šest manje od šestoplasirane Atalante, dok je Torino ostao na devetom mestu sa 31 bodom.

Trijumf Bjankonera je između ostalog obeležio i povratnički debi Pola Pogbe. Francuz se još letos vratio u klub, ali je zbog povrede tek večeras upisao prvi nastup.

SERIJA A – 24. KOLO

Subota

Empoli - Napoli 0:2 (0:2)

/Ismajili 17, Osimen 28/

Leče - Sasuolo 0:1 (0:0)

/Torstvedt 65/

Nedelja

Bolonja - Inter 1:0 (0:0)

/Orsolini 76/

Salernitana - Monca 3:0 (0:0)

/Kulibali 52, Kastanos 66, Kandreva 71/

Udineze - Specija 2:2 (1:1)

/Beto 22, Pereira 55 - Nzola 6, 72/

Milan - Atalanta 2:0 (1:0)

/Muso 26ag, Mesijas 86/

Ponedeljak

Verona - Fjorentina 0:3 (0:2)

/Barak 12, Kabral 38, Biragi 89/

Lacio - Sampdorija 1:0 (0:0)

/Luis Alberto 80/

Utorak

Kremoneze - Roma 2:1 (1:0)

/Tsađut 17, Ćofani 83pen - Spinacola 71/

Juventus - Torino 4:2 (2:2)

/Kvardado 16, Danilo 45+1, Bremer 71, Rabio 81 - Karamo 2, Sanabrija 43/



tagovi

Serija AJuventusTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara