Terzić: Konačno ćemo imati levog beka po meri!

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.06.24. | 19:47

Uskoro predstavljanje Pume i Seol Vua, postignut dogovor sa Čukaričkim oko Cvetkovića, ali se čeka igrač...

Marko Stamenić je promenio pravac i otišao u Premijer ligu, Osman Bukari je otišao u MLS, pa su crveno-beli inkasirali 12.500.000 evra od prodaje dvojice "kapitalaca", a sa druge strane potrošeno tek nešto više od 3.000.000 evra na pridošlice, od čega je najveći deo otišao na otkup Nasera Đige.

Kao slobodni igrači na Marakanu su stigli Luka Ilić i Dalsio, Nemanja Stojić je plaćen 1.000.000 evra, ali se nove pridošlice tek očekuju.

Izabrane vesti

To je najavio i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji je prvo prokomentarisao situaciju oko potencijalnog povratka Nemanje Radonjića.

"U principu znate to da ne komentarišemo igrače koje nismo potpisali. Interesantan je, imamo Olajinku, rekao sam da Radonjić uvek ima otvorena vrata u Zvezdi, videćemo, pita se Majorka. Oni imaju opciju još par dana, njemu je prioritet da ostane u Španiji. Imamo sačuvan tim od prošle godine, otišao je Dragović, ovim prilikom želim da pokažem zahvalnost, došao je Nemanja Stojić, reprezentativac od koga mnogo očekujemo. Otišao je Bukari, za dan ili dva ćemo objaviti igrača koji dolazi na njegovu poziciju, nadam se da ćemo biti još jači. Marko Stamenić je otišao, na njegovu poziciju je došla želja Vladana Milojevića, to je Dalsio, tu je Luka Ilić, naše dete. Vratili smo ga, tačno igrač koji nam je bio potreban, dobra leva noga, prekid, smisao za igru... Naše dete, zna šta je Zvezda, ali pet godina stariji, iskusniji, prošao nekoliko zemalja, sad je u najboljim godinama, da odgovori zahtevima Crvene zvezde", rekao je Terzić.

Zamena za Osmana Bukarija je Puma, a uskoro će biti promovisan i Jong Seol Vu, rešenje za levi bok.

"Sutra ćemo objaviti njegovo ime, privodimo kraju sve detalje, ostale su sitnice, da ne bih ja istrčavao pre zvanične objave, očekujem da budemo još bolji. Doveli smo igrača profila koji nama baš treba na toj poziciji. Kao i za desno krilo, privodimo kraju detalje oko levog beka, konačno ćemo imati levog beka po meri. Bilo je polemike oko Rodića, on je odradio sedam godina, ali ne može sam. Imamo mnogo utakmica godišnje, treba širi roster, po dva dobra rešenja na svakom mestu. Rodić je bio razapet, ali nije lako naći levog beka. Engleska reprezentacija juče stavi dešnjaka da igra levog beka, ni njima nije lako, tako da se nadam da ćemo u narednim danima potpisati i objaviti to rešenje. Da ne govorimjoš pre zvanične objave".

Zvezdašku javnost posebno Da li ostaje In Bom Hvan?

"To je naša velika želja, ne moramo ga prodavati zbog finansijske situacije, međutim, imamo dogovor sa njim, ako se pojavi neki klub iz Lige petice i bude zadovoljan, da mu nećemo praviti problem uz obeštećenje koje smo precizirali, ali ćemo ispoštovati želju kakva bude, vezana za sportski motiv. Velika verovatnoća postoji i da ostane. Učinićemo sve sa naše strane, ali pitaće se on".

Omri Glazer je imao određene ponude, ali nije otišao.

"Nije tema visina obeštećenja, Glazer mora da ostane, s njim imamo stabilnost iz zadnje linije, jako je dobro prihvaćen, uliva veliko poverenje čitavoj ekipi i on ne može da ide sigurno. Pogotovo jer je teško naći takvog čuvara mreže".

Kako je to prihvatio, s obzirom da je bio nadomak transfera u neku od najjačih ligu u Evropi?

"Korektno, profesionalac je, Zvezda mu je jako puno učinila za njegovu karijeru, poštuje i ispoštovaće svkau odluku".

Žan Filip Kraso će očigledno imati novu šansu za dokazivanje.

"Tu je, ostaje, počeo je pripreme, on je enigma - kako za vas, tako i za nas, igrač koji nas oduševi potezima, podiže čitav stadion na noge. Majstor je, ali nadam se da će proći dobre pripreme, da će imati mnogo, mnogo koristi od kreativnosti Krasoa. Ta inteligencija, tehnika, mislim da još nije ništa uradio od onoga koliko može. Proći će pripreme, videćemo".

Aktuelno je i potencijalno dovođenje Mihajla Cvetkovića. Sa Čukaričkim je sve dogovoreno.

"Sve što vredi u Srbiji, želimo da bude u Zvezdi, mi smo sa Čukaričkim dogovorili sve, precizirali smo oko obeštećenja, treba da se postigne dogovor s igračem i njegovom porodicom. Videćemo u narednim danima, nećemo da žurimo, bićemo strpljivi. Vreme je pred nama".

Terzić je prokomentarisao i pravilo "dva bonusa".

"Očekujemo da FSS poveća broj bonusa na dva, tako će uvek biti dva mlada startera. Morate imati još bar trojicu na klupi, tako da će mladi igrači dobijati mnogo veću minutažu nego do sada. Hrabri nas i da će u ostalim klubovima dobiti šansu, svakog vikenda ćemo imati 32 mlada igrača, pa neka istrpe. Mladog morate trpeti, dati podršku kad greši. Treba da budemo razvojna liga, ako želite da bude konkurentna i finansijki opravdana. Korak unazad za srpski fudbal da klubovi imaju igrače po 30-35 godina, mene hrabri ovaj predlog FSS-a za dva bonusa, ima ovih koji kažu 'pa neka budu bolji i nek se nametnu'. Nikad neće trener opterećen rezultatom da stavi mladog igrača, nikad. Uvek će staviti iskusnog, ne sagledavajući budućnost", rekao je Terzić.


tagovi

Zvezdan TerzićSeol Jong VuOsman BukariNemanja Radonjić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara