Mats Humels (©Reuters)
Mats Humels (©Reuters)

Tako to radi veliki klub: Oterao si Terzića, ali ideš i ti – Humels završio sa Dortmundom

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.06.24. | 14:14

Mora da se zna čija je poslednja. Na Vestfalenu postoji čvrsta ruka, ne pristaje na ultimatume, i udarila je šakom o sto

I nad popom ima pop. Mats Humels je isterao svoje, Edin Terzić je otišao sa Vestfalena, međutim, njegova neće biti poslednja. Zna se ko donosi odluke, ko uređuje transfer-politiku i konačna odluka je – sa iskusnim štoperom nema produžetka saradnje.

Gotovo je, posle 13 godina. Mats Humels je napustio Borusiju Dortmund. Insistirao je da trener više ne bude Edin Terzić, no očigledno da su mu se stavovi po tom pitanju poklapali sa mišljenjem odgovornih na Vestfalenu. Ali, samo dan kasnije i nemački defanzivac je bivši.

Izabrane vesti

Na oproštaju sve najlepše, ali poslednjih sedmica atmosfera je bila toksičan iza kulisa. Neko je morao da uradi šakom o sto, da preseče. Odmah nakon što su Milioneri raskrstili sa strategom koji korene vuče sa Balkana, presekli su i glede Matsa Humelsa. Nema novog ugovora.

Lars Riken i Sebastijan Kel su svima do znanja stavili ko se pita na Vestfalenu. Nema ultimatuma, nema uslovljavanja. Tako to radi veliki klub.

A, sve je počelo od izjave Matsa Humelsa pred veliko finale Lige šampiona na Vembliju, samo nekoliko dana pred sudar sa Real Madridom. Nije birao trenutak, nije mogao ili bolje rečeno hteo da drži jezik za zubima.

“Bio sam besan jer sam smatrao da Borusija ne bi trebalo da igra tako protiv bilo kog protivnika na svetu. Nisam mislio da tako može da se nastavi. Osećao sam da mi je čast uvređena što sam morao da stojim na terenu tako pokorno, tako inferiorno u fudbalskom smislu. Dve utakmice sa Štutgartom i gostovanje Leverkuzenu. Bilo je to barikadiranje sa 11 igrača u šesnaestercu”, nagazio je nemački štoper Edina Terzića.

Došlo je do trzavica, insistirao je Mats Humels da Borusija Dortmund mora da promeni trenera, ako on želi da ostane na Vestfalenu. Drzak potez, ipak, nisu želeli da tolerišu. Od novog jednogodišnjeg ugovora za defanzivca nema ništa, čak iako će ih to koštati.

Ne, neće Borusija Dortmund morati nikakvu odštetu da mu isplati, ugovor je, jednostavno, istekao. Razlaze se. Ali, moraće da investira u odbranu. Dakle, novac za transfer i plantu pojačanja. Sa Matsom Humelsom bi bilo utrošeno manje sredstava, ali red mora da se zna.

I red se na Vestfalenu poštuje.

Kratko i jasno: Mats, hvala za požrtvovanost, za sve ove godine, ali ovo na kraju ti nije bilo potrebno. Poruka Borusije Dortmund je nedvosmislena, samo uvijena u šareni papir, jer ne ide da na rastanku padne još teških reči.

Što je bilo iza kulisa – bilo je. Mnogo varnica.

Za samo nekoliko dana Borusija Dortmund je ostala bez Marka Rojsa, trenera Edina Terzića i sada Matsa Humelsa. Vreme je za ulazak u rudnik, za kopanje novih talenata i građenje iznova.

Neće biti lako, možda će biti napravljen i korak – ili više njih – unazad, međutim, ovakav potez sportskog sektora je pokazatelj da u Borusiji Dortmund postoji čvrsta ruka. I ne libe se da udare šakom o astal.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Borusija DortmundMats Humels

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara