Edin Terzić (©Reuters)
Edin Terzić (©Reuters)

Humels isterao svoje: Terzić otišao iz Borusije!

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 13:07

Nemac postavio ultimatum pred klub, sada već bivši trener tražio da mu se raskine ugovor

Mats Humels je uspeo da istera svoje i otera Edina Terzića! Borusija Dortmund se oglasila i potvrdila da je raskinula saradnju sa mladim trenerom godinu dana pre isteka ugovora i to na njegovo insistiranje.

Borusija je objavila da je ispunila želju svom dojučerašnjem šefu stručnog štaba, koji je želeo da okrene novi list u karijeri posle neuspelog pokušaja da osvoji Ligu šampiona na Vembliju i poraza od Real Madrida. Terzić je svoj višegodišnji boravak na Vestfalenu završio kao gubitnik iako je nesumnjivo igrao dobar fudbal. Pored izgubljenog finala elitnog takmičenja pretrpeo je nesvakidašnji neuspeh i u poslednjem kolu prošlogodišnjeg prvenstva ostao bez titule u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Ipak, u fokusu kompletne priče oko odlaska Edina Terzića je sukob sa Matsom Humelsom. Mediji otkrivaju da su Terzić i Humels imali žestok okršaj pred finale u Londonu, da su pale teške reči i da je umalo došlo do fizičkog obračuna.

Nedugo posle toga procurelo je kako je nemački štoper ucenio klub “ili on, ili ja“, posle čega je Terzić ponudio ostavku koja je prihvaćena. Humels je tako uspeo u svojoj nameri da otera mladog stručnjaka.

“Dragi navijači, iako me boli jako ovo što ću reći, moram da vas informišem da od danas više nisam trener Dortmunda. Napuštam klub. Bila mi je izzuetna čast da vodim klub do trofeja u Kupu i finala Lige šampiona. Posle finala na Vembliju, pitao sam upravu da održimo sastanak. Posle dset godina, uključujući i pet kao trener i dve i po kao glavni trener, osećam da je vreme za restart, da se pronađe novi čovek za posao“, poručio je Terzić.

On je u Dortmund stigao još 2010. i tokom svih ovih godina obavljao je različite funkcije, od skauta, preko asistenta trenera u mlađim kategorijama, do šefa u istim i tehničkog direktora Milionera. Bio je u više navrata i vršilac dužnosti, a dva puta je bio i samostalan trener u klubu, prvo od kraja decembra 2020. do juna 2021, onda i od jula 2022. do danas.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Dortmund i dalje nema naslednika, ali su sve glasnije najave da bi to mogao da bude Terzićev asistent Nuri Šahin. On doduše još nema Uefinu Pro licencu, ali uveliko radi na njoj. Klub se još nije oglavašao po pitanju eventualnog novog šefa struke.

Generalni direktor Dortmunda Hans Joakim Vacke izjavio je kako je Terzić uradio sjajan posao u klubu i da mu svi duguju veliku zahvalnost za ono što je napravio. Sportski direktor Lars Riken takođe je u potvrdnom tonu govorio o sada već bivšem treneru ekipe. Sličnu poruku imao je i drugi direktor Sebastijan Kel.

“Posle svega, bila je privilegija za njega da radi u ovom klubu. Bilo je mnogo razgovora sa njim u poslednjih nekoliko dana i stalno je isticao svoju ljubav prema Dortmundu. Edin će zauvek ostati navijač Borusije i deo ove porodice“, rekao je Riken.

Dortmundu sada predstoji period velikih izazova.


tagovi

Edin TerzićLetnji prelazni rok 2024Borusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara