Mats Humels i Edin Terzić (©Reuters)
Mats Humels i Edin Terzić (©Reuters)

Humelsov uslov Borusiji: Ostajem ukoliko otpustite Terzića!

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 00:18

Iskusni defanzivac nezadovoljan stilom igre svog trenera

Ugovor sa Dortmundom ističe mu krajem meseca i kako stvari stoje, od jula Mats Humels okončaće i drugi mandat u Borusiji. Ipak, postoji jedna stvar koja bi učinila da se iskusni defanzivac predomisli i produži ugovor.

Kako piše nemački Skaj Sports, 35-godišnji štoper ostao bi na Vestfalenu pod uslovom da se finalista ovogodišnje Lige šampiona rastane sa sadašnjim trenerom Edinom Terzićem, što je navodno i saopštio čelnicia kluba.

Izabrane vesti

Pomenuti izvor navodi da su odnosi između Terzića i Humelsa poprilično nategnuti i podseća da je nemački defanzivac jedan od igrača što je u prošlosti više puta dovodio u pitanje taktiku mladog stratega. Uostalom, u intervjuu za SportBild, bivši fudbaler Bajerna je uoči finala Lige šampiona javno kritikovao Terzića. Humels je u razgovoru za pomenuti medij između ostalog osudio Terzića zbog previše defanivnog stila igre, i sve to nekoliko dana pred najvažniju utakmicu sezone.

"Bio sam besan jer sam smatrao da Borusija ne bi trebalo da igra tako protiv bilo kog protivnika na svetu. Nisam mislio da tako može da se nastavi. Osećao sam da mi je čast uvređena što sam morao da stojim na terenu tako pokorno, tako inferiorno u fudbalskom smislu. Dve utakmice sa Štutgartom i gostovanje Leverkuzenu. Bilo je to barikadiranje sa 11 igrača u šesnaestercu", naglasio je Humels.

Skaj Sports tvrdi da nije jedini. Navodno, postoji još nekoliko igrača unutar tima kojima se ne dopada Terzićev način vođenja utakmica. Međutim, izgleda da se čelnicima dopada, jer prema informacijama kojima raspolaže pomenuti medij, Terzić će ostati na klupi Dortmunda.

"Skaj saznaje da će Terzić nastaviti da vodi tim sledeće sezone. Ipak, produžetak (ugovor do leta 2025.) nije sigurna stvar. Pregovori na tu temu još nisu počeli i neće početi sve dok se ne približimo kraju prvog dela sezone", stoji u tekstu Skaja.

Dakle, ako se ništa ne promeni Humels će posle pet godina po drugi put napustiti Dortmund. Ponude iz MLS lige i Saudijske Arabije koje stižu na njegovu adresu ga ne zanimaju, želi da nastavi na najvišem nivou i ostane u Evropi kako bi bio blizu porodice, a kako stvari stoje, najverovatnije će karijeru nastaviti u Seriji A odakle za njega interesovanje pokazuju Juventus i Milan.

Humels je za Borusiju upisao 508 nastupa i sa njom osvojio dve titule prvaka države, dva kupa i tri Superkupa Nemačke.


tagovi

Mats HumelsEdin TerzićBorusija DortmundLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara