Tadićeve želje za 2020: Plasman na EP i dupla kruna sa Ajaksom

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.12.19. | 20:38

Violeta Slović prva fudbalerka sa Zlatnom loptom

Za Fudbalski savez Srbije pala je zavesa na 2019. godinu. Održana je svečana proslava 100 godina FSS-a u Narodnom pozorištu pred velikim brojem nekadašnjih i sadašnjih asova, trenera, fudbalskih radnika, ali su i podeljene nagrade za najbolje u prethodnih 365 dana.

Dok je nagradu za najboljeg trenera dobio Siniša Mihajlović, laureat za najboljeg igrača je Dušan Tadić, dok je prvi put dodeljena i nagrada za fudbalerku godine, koju je dobila Violeta Slović.

Izabrane vesti

Godina na izmaku, kada su fudbaleri u pitanju, definitivno je prošla u znaku Dušana Tadića, koji je osvojio trofeje sa Ajaksom, došao do polufinala Lige šampiona, blistao i u dresu Srbije
Velika je čast i privilegija biti ovde sa svim ljudima iz sveta sporta. Nagrada mi je obaveza i podstrek za dalje. Trudiću se da radim što više, kako na sebi, tako i da pomažem drugima. Nije lako dobiti nagradu, mi smo talentovana nacija, ali je radna etika najbitnija“, rekao je Tadić.

Najveća želja za 2020. godinu mu je plasman na Evropsko prvenstvo.
Nismo bili 20 godina na tom takmičenju, imamo jako dobru šansu, moramo da preuzmemo odgovornost i nadam se da ćemo otići na EP. Taj plasman na Evropski šampionat, dupla kruna sa Ajaksom su mi želje za narednu godinu, lični ciljevi mi nisu toliko bitni, jer se ne može bez tima“, podvukao je Tadić.

Prva Zlatna lopta u konkurenciji dama pripala je kapitenki reprezentacije i fudbalerki Spartaka Violeti Slović.
Počastvovana sam i veoma srećna. Hvala FSS na ovom priznanju, svakako posebnom, jer se prvi put dodeljuje na najbolju fudbalerku“, rekla je Slovićeva po dobijanju Zlatne lopte.

Foto: fss.rs

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara