Fudbalski savez Srbije proslavio 100 godina postojanja (FOTO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.12.19. | 19:15

Predsednik UEFA Čeferin poželeo Srbiji plasman na Evropsko prvenstvo

Gala proslavom u Narodnom pozorištu Fudbalski savez Srbije obeležio je prvi vek postojanja. Na jednom mestu, na okupu, okupile su se generacije nekadašnjih i sadašnjih igrača, trenera, funkcionera, koji su se prisetili brojnih uspeha, ali i onih manje svetlih trenutaka koji su obeležili 100 godina postojanja FSS-a.

Specijalni gost bio je predsednik UEFA Aleksander Čeferin, koji je dobio i prigodan poklon, Zlatnu značku FSS-a.
Uzbuđen sam i počastvovan što sam s vama da obeležimo ovaj jubilej. Srbija je uvek bila zemlja sporta, zemlja fudbala, velikih igrača i emocija. Neiscrpan rasadnik talenata. Sve ove vrline su prepoznate u svetu i nema države koja ne zna vaše igrače i fudbalske radnike”, rekao je Čeferin.

Izabrane vesti

On je posebno naglasio značaj dva najveća srpska kluba, Crvene zvezde i Partizana, za razvoj fudbala u našoj zemlji.
Nijedna priča o fudbalu u Srbiji ne može da prođe bez pominjanja Partizana i Zvezde. Ovo rivalstvo je jedinstveno, neponovljivo, podiglo je fudbal u Srbiji. Samo prave fudbalske zemlje imaju rivalstvo kao vaše: Real i Barselonu, Juventus i Inter, Seltik i Rendžers, Mančester junajted i Liverpul, a za mene i Olimpiju i Maribor”.

Pogledajte foto galeriju iz Narodnog pozorišta...

gallery

 

Lider UEFA je poručio i da želi Srbiji plasman na Evropsko prvenstvo.
Od osnivanja, pa sve do danas, ostvarili ste mnogo uspeha. Ali, od 2000. do danas nedostaje vam jedno takmičenje – Evropsko prvenstvo. Dragi prijatelji, imate šansu sada u baražu u martu, čekamo vas na EP, jer tu svojim znanjem i kvalitetom zaslužujete da budete”, poručio je Čeferin.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je da na Balkanu postoji poseban fudbalski gen.
"Nekad Jugoslavija, danas Srbija, ali bez obzira na sva dešavanja kroz dugu  istoriju, fudbalski DNK je bio i ostao jedinstven. Gen koji ima svoj naziv – talenat. Dodao bih „balkanski“, prepoznatljiv za sve druge nacije u velikoj fudbalskoj porodici UEFA i FIFA. I to je ono što nas čini posebnim, autentičnim. Zemlja koja je rađala pobednike, asove i legende koji su u svetu fudbala ostali upisani zlatnim slovima".

Lider srpske kuće fudbala se osvrnuo na prošlost, ali je najavio i šta FSS čeka u budućnosti.
"Ponosimo se prošlošću, ali mislimo na budućnost. Želimo zajedno korak napred, korak više, svesni da samo talenat odavno nije dovoljan. Zato i planiramo velika ulaganja u infrastrukturu, terene, stadione. Pred nama je mnogo izazova i vrednih, kapitalnih ulaganja koji su preduslov za sliku koju u Srbiji svi želimo. A to je pre svega izgradnja Nacionalnog stadiona, veoma važnog i zahtevnog projekta koji će fudbalsku Evropu i svet dovesti u Srbiju, kao i izgradnja potpuno novih stadiona koje će dobiti Kraljevo, Leskovac, Vranje, Subotica, Zaječar, Loznica, Novi Sad… Objekata koji će učiniti da dobijemo nove asove, buduće legende srpskog fudbala", rekao je Kokeza.

Fudbalski savez je tradicionalno danas dodelio i nagrade najboljim pojedincima u 2019. godini. Za najboljeg fudbalere proglašen je Dušan Tadić, za najboljeg trenera Siniša Mihajlović, a prvi put je dodeljena i Zlatna lopta u konkurenciji fudbalerki, a dobila je Violeta Slović.

Inače, svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovalo je mnogo nekadašnjih i sadašnjih asova i sportski radnika, pa su na jednom mestu bili Nemanja Vidić, Dragan Džajić, Momčilo Vukotić, Bora Milutinović, Zoran Filipović, Dušan Savić, Veljko Paunović, Miroslav Đukić, Ivica Kralj, Dušan Maravić, Tole Karadžić, Den Tana i mnogi, mnogi drugi…

Foto: fss.rs/starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara