(Star sport)
(Star sport)

Svetozar Marković u Viktoriji, Partizanu samo 750.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 21:38

Isti iznos ide i Olimpijakosu

Partizan je ostao bez Evrope i bez – kapitena. Meč u Belgiji, u kome su crno-beli opet poraženi od Genta (ponovo 0:1) i tako ostali bez plasmana u Ligu konferencije, bio je poslednji Svetozaru Markoviću za klub iz Humske. U naredna dva dana štoper će preći u Češku i zadužiti opremu Viktorije iz Plzenja.

Transfer će ukupno vredeti 1.500.000 evra, ali od te sume će samo polovina ostati u Beogradu, u kasni kluba iz Humske 1. Kad je Sveta dolazio iz Olimpijakosa, dogovoreno je da polovina novca od obeštećenja pripadne grčkom velikanu, jer je pre dve godine prosledio defanzivca u zamenu za novac od narednog transfera.

Izabrane vesti

To znači da će Partizanu ostati samo 750.00 evra, ali će mnogo veći problem biti kako će nadoknaditi odlazak deteta kluba, jednog od retkih koji je, ako izuzmemo utakmicu u Belgiji, zaslužio kakvu-takvu prelaznu ocenu ovog leta. Ionako je prethodno doveo štopera, Nihada Mujakića, levog beka Marija Jurčevića, desne Vukašina Đurđevića i Milana Lazarevića, a niko od njih ne uliva poverenje.

Rešenje će biti mladi Izraelac, Stiv Lemkin. Njega je Šahtjor proslediti na pozajmicu do kraja sezone, ali pazite sad ovo: taj dečko ima samo 21 godinu, 246 minuta za prvi tim Rudara za nešto više od godinu dana i očekivati od njega da zameni Svetozara Markovića je iluzurno. Već sad možete da pretpostavite da će biti promašaj, jer umesto jedinog pristojnog defanzivca dolazi još jedna „mačka u džaku“.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024FK PartizanSvetozar MarkovićViktorija Plzenjtransferi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara