Partizan našao zamenu za Svetu: Šahtjor šalje Izraelca na pozajmicu

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.08.24. | 13:11

U pitanju je Stiv Lemkin

Kapiten Svetozar Marković je pred odlaskom, a u Humsku bi trebalo da dođe mladi reprezentativac Izraela i član Šahtjora iz Donjecka Stiv Lemkin (21). Ovu informaciju prvi je obavjio portal Telegraf, uz dodatak da su srpski vicešampion i klub iz Donjecka već nekoliko dana u intenzivnim pregovorima, i da je Šahtjor u prvom trenutku tražio između dva i tri miliona evra.

Međutim, postoji velika verovatnoća da Lemkin dođe u Humsku na jednogodišnju pozajmicu, uz potencijalni otkup.

Izabrane vesti

Lemkin je prošloga leta stigao u Šahtjor iz Hapoela iz Tel Aviva, u transferu vredom 850.000 evra, kao jedan od najvećih talenata izraelskog fudbala, ali je u sezoni za nama upisao tek 246 minuta u novoj sredini. Jasno je da u Šahtjoru ne bi imao adekvatnu minutažu, pa bi u Partizanu mogao dodatno da se razvije.

Veze između Partizana i Šahtjora su vrlo jake. Na to nije uticao ni odlazak Igora Duljaja, koji je zbog poznanstva sa Darijom Srnom izdejstvovao dolaske Mateusa Saldanje, Severine, Kalulua...

Međutim, u Humskoj tek treba da se reši status kapitena Markovića posle utakmice sa Gentom. Kao zainteresovani klubovi za sada već iskusnog štopera pominjali su se Makabi iz Tel Aviva, zatim Rajo Valjekano i na kraju Viktorija Plzen.


tagovi

FK PartizanSvetozar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara