Romano bacio bombu: Premijerligaš počeo pregovore oko kupovine Strahinje Pavlovića!

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.07.24. | 11:45

Neće biti lako jer ga žele brojni klubovi

Verovatno najpoznatiji novinar u svetu fudbalskih transfera je pre nekoliko minuta javio bombastičnu vest. Kako saznaje Fabricio Romano, premijerligaš Brentford je počeo pregovore oko kupovine Strahinje Pavlovića iz Red Bul Salcburga!

Kako javlja italijanski insajder, engleski klub neće imati lak posao jer za Pavlovića postoji brojno interesovanje evropskih konkurenata. U pitanju je samo prva runda pregovora.

Izabrane vesti

Još u finišu prethodne sezone je interesovanje za Pavlovića počelo da raste, pominjali su se Juventus, Roma, Brajton... Srpski defanzivac se našao u idealnom timu austrijske Bundeslige, a sjajne igre na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj su mu očigledno digle cenu. Dodatna prednost mu je što se bolje služi levom nogom i što je ta pozicija jedna od traženijih u Evropi u ovom trenutku.

SAMO U MOZZARTU: BONUS 24% ZA EURO 24

Austrijski mediji su zimus pisali da je Salcburg čak nakratko i suspendovao Pavlovića, jer je Srbin želeo da napusti klub u januarskom prelaznom roku što mu nije bilo dozvoljeno. Tada je dogovoreno da se na leto saslušaju ponude. Sada je stigla prva zvanična. Pavlovića ugovor sa Salcburgom veže do leta 2027. godine, a austrijski novinari pišu da će klub tražiti 30.000.000 evra za obeštećenje. Brentfrodu to ne bi trebalo da bude problem, mada to nije mali novac ni za premijerligaške uslove. S obzirom da su je pitanju početna pregovaračka cena, moguće je da Austrijanci malo koriguju zahteve.

Salcburg je kupio Pavlovića od Monaka pre dve godine za 7.000.000 evra i pogodio. Cena se multiplicarala i na površinu je isplivao ogroman potencijal mladog Šapčanina, koji se nazirao još kada je kao tinejdžer zaigrao u srcu Partizanove odbrane. Tada su Monakovi skauti bili najbrži i klub iz Kneževine je platio crno-belima 10.000.000 evra za transfer Pavlovića. Ali, u konkurenciji kasnijih reprezentativaca i skupocenih Čelsijevih akvizicija Badijašila i Disasija, mladi Srbin nije uspeo da se nametne i dođe do izražaja. Bile su to i stresne godine u Monaku sa čestim promenma trenera i slabijim rezultatima pa je poslat na pozajmicu u filijalu Serkl Briž, gde je šest meseci dobro igrao i napredovao. Usledila je nova šestomesečna pozajmica u Bazel koja nije bila tako uspešna, ali Red Bulovim lovcima na talente je odgovaralo da ga dovedu za menju cenu od realne vrednosti. Po ko zna koji put se ispostavilo da su imali sjajan njuh.

Ali, Pavlović očigledno nije promakao ni Brentfordovim operativcima. Podsetimo, Brentford je nedavno za blizu 27.000.000 evra kupio mladog irskog štopera Nejtana Kolinsa (23) iz Vulverhemotona. On se bolje služi desnom nogom, pa očigledno da klub iz Londona planira tandem budućnosti sa Pavlovićem. U prošloj sezoni su standardni štoperi bili iskusni Ben Mi (32) i Jamajkanac Ben Pinok (29), dok su alternativne opcije bili danski veteran Zanka (34) i norveški reprezentativac Kristofer Ajer (24).

Iako je Srbija odigrala ispod svih očekivanja u Nemačkoj, Pavlović je bio taj koji je odskakao i jasno pokazivao da je došao trenutak za novi iskorak u karijeri i odlazak u neku od liga petice. Odlazak u Zapadni London bi mogao da predstavlja pravi izbor i sredinu u kojoj će takođe biti u prilici da pravi razliku na terenu.

Ipak, kako navodi Romano, Brentford ima još dve opcije za istu poziciju, pa ostaje da se vidi da li će istrajati na Strahinjinom transferu.


tagovi

Strahinja PavlovićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara