(AFP)
(AFP)

Švajcarci zaustavili zahuktale Austrijance, ali i dobili razlog za brigu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 19:58

Prekinut niz pobeda čete Ralfa Rangnika

U strašnoj formi je bila reprezentacija Austrije poslednjih meseci. U seriji od šest pobeda od kojih je poslednja bila pre par dana protiv Srbije i sa samo jednim porazom (od Belgije) na poslednjih 15 utakmica. Tirjumfalnom nizu je došao kraj u generalci pred Evropsko prvenstvo.

Švajcarska koja nije blistala u prethodnim kvalifikacijama je odigrala nerešeno (1:1) na svom terenu protiv Austrijanaca. Po igri, Austrija je bila bolja i bliža pobedi tako da Ralf Rangnik ne treba da bude nezadovoljna. Sa druge strane, Murat Jakin će imati nedoumica pred start kontinentalnog šamopiona gde ga čeka Mađarska koja je danas dekalsirala Izrael (3:0). 

Izabrane vesti

Počelo je traumatično po domaće pošto je Endoje izgubio loptu i lansirao Baumgartnera u kontru. Sa svoje polovine je ofanzivac Lajpciga vukao loptu, bio prebrz za odbranu Švajcaraca, izašao sam na Zomera i rutinski pogodio za vođstvo. Bila mu je to peta uzastopna utakmica u nacionalnom timu na kojoj je dao gol. Tako nešto je poslednji uspeo legendarni Hans Krankl...

Trebalo je Švajcarcima desetak minuta da se oporave od inicijalnog šoka ali su potom preuzeli incijativu. Pojačavali su pritisak i krunisali ga izjednačujućim golom u 26. minutu. Posle solo akcije Rubena Varagasa i šuta koji je odbio austrijski golman, na otpadak je natrčao iskusni Silvan Vidmer i samo ga spakovao u mrežu.

Bili su Švajcarci nešto bolji i nakon izjednačenja ali nije bilo velikih šansi. Međutim, jeste razloga za glavobolju Murata Jakina. Iskusni vezista Stiven Cuber se povredio u finišu poluvremena i morao je da napusti igru.

Koliko je Ralf Rangnik bio nezadovoljan izdanjem svojih izabranika, pokazala je trostruka izmena na poluvremenu i ulasci Vimera, Griliča i Poša. Izmene su prodrmale goste i Austrija je postala opasnija i konkretnija. Pojačao se pritisak na poslednju lniju Švajcarske ali su opet izostale velike prilike. Osetio je i Jakin problematične minute pa je uveo ofanzivce Šaćirija i Okafora, pokušao da doda energiju napred, ali nije išlo. Austrija je bila bolja i u finišu meča imala sjajnu priliku preko Gregoriča da pobedi ali je Zomer spasao Švajcarce.


tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija Australijereprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara