Lautaro Martinez i Dušan Vlahović (©Reuters)
Lautaro Martinez i Dušan Vlahović (©Reuters)

Subota u Seriji A: Kriza Nerazura pred Zvezdu, Juve ne zna za gol u prvenstvu već 300 minuta

Vreme čitanja: 6min | sub. 28.09.24. | 11:42

Milan je lider, a priliku da ga prestignu imaju Inter i Stara torinska dama u Udinama i Đenovi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Milana nad Lećeom u uvertiri šestog kola Serije A stavila je dodatni pritisak na Inter i Juventus, između ostalog i zato što su Nerazuri vezali tri meča bez pobede u Seriji A i Ligi šampiona, a Juve nije postigao gol u prvenstvu gotovo 300 minuta. Inter gostuje u Udinama. a Juve u Đenovi gde će se iz bezbednosnih razloga igrati pred praznim tribinama.

Izabrane vesti

Današnji program zatvaraju Bolonja i Atalanta. Timovi Italijana i Gasperinija dolaze na meč u potpuno različitim raspoloženjima. Bolonjezi su konačno upisali pobedu prošlog vikenda, dok je Boginja uknjižila treći poraz u prvih pet kola.

UDINEZE - INTER (15.00)

Na poslednjih 11 gostovanja u Udinama Inter je izgubio samo jednom, ali je timu Simonea Inzagija preko potrebna pobeda budući da je na prva tri meča daleko od Milana u Seriji A i Ligi šampiona zabeležio tri remija. Posao neće biti nimalo lak jer je Udineze veoma dobro počeo sezonu u Udinama: četiri meča četiri pobede u Seriji A i Kupu Italije.

Detalj koji Inter mora apsolutno da popravi su završnice mečeva: primili su gol na tri od pet prvenstvenih mečeva posle 80. minuta. Podatak koji pokazuje da šampion Italije ima problema sa koncentracijom. Takođe, Inter je na startu sezone primio i golove iz prekida što se veoma retko dešavalo u prehodnim sezonama.

Inter neće praviti rotacije. U Apijano Đentileu poštuju Crvenu zvezdu, sledeći protivnik u Ligi šampiona, ali je poraz od Milana u derbiju primorao Lautara Martineza i drugove da stave prioritet na meč sa Udinezeom.

Lautaro je preuzeo odgovornost na sebe za poraz protiv Milana. Argentinac još uvek nije postigao gol u ovoj sezoni, šutirao je samo dva puta u okvir gola. Tiram je postigao četiri gola, ali sva četiri u prva tri meča. Na poslednje tri utakmice u Seriji A i Ligi šampiona dvojac Ti-La nije postigao nijedan gol i šurirali su samo dva puta u okvir gola. Taremi će biti sačuvan za Crvenu zvezdu. Bivši igrač Portoa je siguran starter za meč sa Milojevićevim momcima, dok ostaje da se vidi ko će igrati pored njega.

Ovog popodneva se očekuje mnogo od Fratezija koji će zameniti povređenog Barelu. Fratezija vežu lepe uspomene za Udine jer je prošle godine postigao gol za pobedu u poslednjem minutu nadoknade obezbedivši tri boda koji su Interu otvorili autoput ka skudetu. Bišek će igrati na poziciji Pavara koji je van forme, a jedina dilema je na sredini terena između Mhitarjana i Zjelinskog.

Udineze ima probleme u odbrani. Trener Runjaić može da računa samo na Bijola od startera i protiv Intera ćemo videti od prvog minuta Turea, diva od 206 centimetara.

UDINEZE 3-5-2: Okoje - Kabasela, Bijol, Ture - Ehizibue, Lovrić, Kalstrom Ekelenkamp, Zemura - Tuven, Luka

INTER 3-5-2: Zomer - Bišek, Ačerbi, Bastoni - Darmjan, Fratezi, Čalhanoglu, Zjlinski, Dimarko - Tiram, Lautaro Martinez

ĐENOVA - JUVENTUS (18.00)

Đenova je u maloj krizi. Poraz od Venecije i zatim ispadanje iz Kupa Italije od Sampdorije uneli su nervozu u tim Alberta Đilardina. Juventusa nije najbolji protivnik da se traži izlaz iz krize, ali Đenova nema drugog puta.

Na poslednjih devet okršaja na Marasiju Đenova i Juve imaju skor u savršenoj ravnoteži: četiri pobede za svaku stranu plus jedan remi. Interesantno je da Đenova nije nijednom izgubila u prethodna tri prvenstvena okršaja sa Juventusom, kao i da je poslednjih 12 golova Grifonea u prvenstvu postiglo čak 12 različitih igrača.

Na drugoj strani Juve sa potpisom Tijaga Mote bi mogao da obori prvi rekord u ovoj sezoni: dužina perioda bez primljenog gola. Bjankoneri nisu nijednom kapitulirali u prvih pet kola i nedostaje im 33 minuta da postave novi primat u Seriji A od kada se za pobedu daju tri boda.

------------------------------

Sve utakmice Serija A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Mota je na jučerašnjoj konferenciji za novinare saopštio startnu postavu najavljujući debitantski nastup Jonas Rouhija. Italo-brazilski stručnjak je već omogućio Savoni i Mbanguli da debituju u ovoj sezoni u dresu Juvea i Rouhi će biti treći debitant.

Prvi put u novoj sezoni ćemo gledati od prvog minuta kapitena Danila na poziciji levog beka. Ostaje da se vidi da li je Brazilac uspeo da ubedi Motu ili se radi o epizodi. Počinje da bude ozbiljan slučaj Duglas Luiz. Brazilac je plaćen 50 miliona evra, a prikovan je za klupu Juventusa.

Posle zamene tokom pauze između dva poluvremena protiv Napolija, Dušan Vlahović se vraća u startnu postavu. Bivši igrač Juvea Duglas Kosta je u intervjuu za Gazetu izrazio uverenje da će se Vlahović odblokirati vrlo brzo i prognozirao je da će postići 30 golova do sledećeg leta.

ĐENOVA 3-5-2: Golini - Voljako, Bani, Vaskez - Zabeli, Frendrup, Badelj, Torsbi, Martin - Pinamonti, Vitinja

JUVENTUS 4-1-4-1: Perin - Danilo, Kalulu, Bremer, Rouhi - Fađoli - Niko Gonzales, Mekeni, Kopmejners, Jildiz - Vlahović

BOLONJA - ATALANTA (20.45)

Na Dal’Ari se igra neka vrsta argentinskog derbija: Kastro protiv Retegija. Mladi napadač Bolonje je doneo pobedu svom timu protiv Monce prošlog vikenda, a Italo-Argentinac je počeo odlično sezonu u dresu Atalante.

Bolonja još uvek nije osetila slast pobede na svom terenu u ovoj sezoni, dok je Atalanta posle pobede nad Lećeom na premijernom meču dva puta poražena na gostovanju (Torino i Inter). Domaćin mora da misli i na Ligu šampiona budući da ih očekuje veoma teško gostovanje na Enfildu protiv Liverpula, dok će Atalanta imati mnogo lakši posao protiv Šahtara.

Bolonja je tri puta zaredom pobedila Atalantu i ako joj pođe zarukom da trijumfuje i večeras biće to novi rekod budući da Emilijani nisu nikada četiri puta u nizu savladali Boginju. Orsolini će najverovatnije početi meč na klupi, ali će biti džoker u ruci Italijana budući da je italijanski povremeni reprezentativac protiv Atalante uvek raspoložen za igru. Na prethodnih šest okršaja pet golova nosi njegov potpis: pogodio je tri puta mrežu i podelio dve asistencije.

Samardžić ili Brešanini, to je dilema koja se ponovo postavlja pred Gasperinijem i verovatno će, zajedno sa De Ketelarom, lebdeti u vazduhu tokom cele sezone, budući da Lukman ulazi u formu. Krilni napadač Boginje je zatresao mrežu u četiri prehodna meča u Seriji A.

Holm se vraća na raspolaganje Italijanu, ali Bolonja neće moći da računa večeras na Azuzija, Fergusona, Pobegu i Kazalea pored Kambijagija koji će se vratiti na teren tek u 2025. godini. Atalanta je doputovala bez Hijena, Godfrija i Toloija.

BOLONJA 4-2-3-1: Ravalja- Holm, Lukumi, Beukema, Miranda - Ebišer, Frojler - Iling, Urbanski, Endoje - Kastro

ATALANTA 3-4-1-2: Karneseki - Đimšiti, Kosonu, Kolašinac - Belanova De Ron, Ederson, Ruđeri - Samardžić (Brešanini) - Retegi, Lukman

SERIJA A – 6. KOLO

Petak

Milan - Leče 3:0 (3:0)

/Morata 38, Ernandez 41, Pulišić 43/

Subota

15.00: (6,75) Udineze (4,20) Inter (1,57)

18.00: (6,25) Đenova (3,60) Juventus (1,70)

20.45: (3,00) Bolonja (3,45) Atalanta (2,50)

Nedelja

12.30: (2,85) Torino (3,15) Lacio (2,60)

15.00: (1,45) Roma (4,40) Venecija (7,25)

15.00: (2,15) Komo (3,45) Verona (3,70)

18.00: (3,40) Empoli (3,35) Fjorentina (2,30)

20.45: (1,38) Napoli (4,70) Monca (8,50)

Ponedeljak

20.45: (2,15) Parma (3,50) Kaljari (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Inter MilanInterSerija AJuventusUdinezeĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara