Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Vlahović citirao Novaka: Nervozan sam kad ne ide! Evo šta bih uzeo od Lautara, Halanda, Kejna…

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 15:39

"Mota od starta sa mnom razgovara o disciplini", kaže golgeter Srbije i Juventusa

Saigrači mu ne prosleđuju dovoljno upotrebljivih lopti i Dušan Vlahović ne daje golove. Ali je uveren da mu stil igre Tijaga Mote više odgovara nego onaj kod Masimilijana Alegrija. I uveren je da je osnovna bitka koju će ceo tim Juventusa voditi ove sezone biti ona protiv samog sebe. Toliko Vlahović veruje u Motinu generaciju.

Izabrane vesti

Dobro se slažem sa Tijagom Motom, njegov stil igre mi više odgovara, mogu bolje da se izrazim. Naravno, uvek sam rado obavljavo sve zadatke i kod gospodina Alegrija”, počeo je Vlahović priču u podkastu “My Skills” na striming platformi Dazn.

Šta je onda ono na čemu Mota najviše insistira?

Od starta sa mnom razgovara o disciplini. Kako da radim one stvari koje izgledaju prosto, ali u stvarnosti nisu. Kako da uvek ideš u krevet u isto vreme, da dovoljno odmaraš, lepo spavaš, pravilno se hraniš”.

No, dosta o Moti, hajmo o Vlahoviću i njegovim ličnim ciljevima?

Ne postavljam sebi granice, uvek podižem letvicu. Nikada nisam zadovoljan, nisam bio ni u sezoni u kojoj sam prešao iz Fjorentine u Juventus i postigao 24 gola. Uvek možeš bolje. Nekad, recimo, kada se stvari na terenu ne odvijaju dobro, postanem nervozan. Ali to je nešto što menjam jer je beskorisno. Kao što je Đoković rekao: ‘Moja najveća sposobnost je to što znam da izbrišem greške’. I Kristijano Ronaldo je to rekao. To mogu da popravim. Generalno je vrlo važno da imaš ravnotežu. Da se ne uzbuđuješ previše ako stvari ne idu dobro, a i da ne padaš kada idu loše. U Juventusu sam naučio da kad igraš na svaka tri dana uvek imaš novu šansu. Nije uvek moguće da si sve vreme na vrhu”.

Pride, u Juventusu se pobede podrazumevaju. A, može li Juve da pobedi i Inter ove sezone?

Biće to prvenstveno bitka protiv nas samih. Rano je reći, mnogo će se timova boriti. Inter je bio najbolji prošle sezone i bez imalo sumnje vrlo je snažan tim. Trku će ipak odlučiti detalji”.

O tim detaljima Vlahović je pričao i kada je odgovarao na pitanje koje druge napadače rado gleda.

Od Erlinga Halanda bih uzeo to kako napada šesnaesterac, dubinu. Kad krene, teško ga je zaustaviti. Fiziku naravno. Od Lautara Martineza bih uzeo pozicioniranje tela, tu je smrtonosan. Prošle sezone je bio s pravom najbolji, mnogo ga poštujem. Od Kejna i Levandovskog bih ukrao završnicu, od Osimena brzinu”.


tagovi

Dušan VlahovićJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara