(©Reuters)
(©Reuters)

Nije pitanje želje i mogućnosti, nego trenutka: Produžićemo Vlahovića, mnogo znači Juventusu

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.09.24. | 10:34

“Prihvatili smo Motin projekat u potpunosti. On je predodređen da uspe, jer živi za ovaj posao”, kaže Kristijano Đuntoli

Dobio je odrešene ruke Tijago Mota da sprovede fudbalsku revoluciju u Juventusu, da urdi stvari u klubu kako mu je volja. Prihvatili su njegov projekat sa podmlađivanjem i promenom filozofije, po cenu da pričekaju na rezultat. Nije problem, istrpeće, tako kažu. Pojedini delovi su zamenjeni, neke će tek, ali jednu kariku u lancu ne nameravaju da diraju – Dušana Vlahovića.

Neće gol srpskog napadača, posti mesec dana. I priznaje – nervozan je. Ali, ne dovode u pitanje u torinskom klubu njegove kvalitete, a ni obnovu. Uskoro će sesti za pregovarački sto i cilj je produžetak saradnje. Ne ostavlja prostor sportski dikretor Kristijano Đuntoli da do njega ne dođe.

Izabrane vesti

Prvi operativac Juventusa je za Korijere dela Seru govorio o letnjim poslovima, uspešnim i neuspešnim; onima od ranije; kako je ulovljen Tijago Mota i šta očekuje da će se zbiti u Seriji A i gde će završiti skudeto. Pa, krenimo redom…

“Juventus je klub koji mora da pobeđuje. To nije jedina bitna stvar, ali je najvažnija. Moramo da budemo konkurentni, da budemo u ravnoteži što se tiče finansija i da vratimo klub tamo gde pripada. Zato smo morali da smanjimo plate i prosečnu starost tima. Sada smo među najmlađima u ligi, a pred nama je veoma važan projekat. Optimista sam, zadovoljan sam kako smo ušli u sezonu”, počeo je Kristijano Đuntoli razgovor za Korijere dela Sera.

Dopada mu se u kom smeru se novi projekat kreće, međutim, ove sezone ne vidi Juventus na vrhu. Ima dva pika za skudeto.

“Prerano je o tome govoriti, ali Inter i Napoli su favoriti. Istorija kaže da iskusniji timovi osvajaju. Napoli se priključio Interu zbog promene strategije”, kazao je prvi operativac torinskog kluba i objasnio zašto Juventus, po njemu, nije favorit:

“Mnogo toga smo promenili, a kada je tako, onda dosta rizikujete. Potpuno smo promenili način na koji razmišljamo o fudbalu, počeli smo od nule. Još ne znamo šta smo kadri da uradimo. Videćemo”.

Stara dama nije bila jedina koja je želela Tijaga Motu za trenera, ali ga je kupila jednim potezom…

“Nismo bili jedini klub koji je upirao, želeo da ga angažuje. Bili smo svesni toga i znali na koje karte možemo da igramo – prihvatili smo njegov projekat u potpunosti. Ljubazan je, fin sa svima. Veoma empatičan. On je predodređen da uspe, jer on daje sve, živi za ovaj posao”.

Dve pobede, pa tri remija u Seriji A. Efikasnost je problem, na tri utakmice zaredom Juventus nije dao gol u šampionatu, a Tijago Mota je na poluvremenu protiv Juventusa zamenio Dušana Vlahovića.

“To se kod Tijaga dešava, ništa posebno”.

Tvrdi i da ne postoji problem sa obnovom ugovora, koji ističe narednog leta. Nije bitanje hoće li do toga doći, nego kada.

“Ne, kod takvog igrača nikada ne može da bude problem, već cilj. Mi ćemo to uraditi. Mnogo vredi, mnogo nam donosi i on je naša prednost”.

(©Reuters)(©Reuters)

Sa Federikom Kjezom nije došlo do obnove…

“Jasno je i vrlo jednostavno, sa igračem i njegovim zastupnikom smo uvek bili iskreni, svi zajedno smo tražili najbolje rešenje i želimo mu sve najbolje”.

Bilo je i transfera koji su propali, do koji nije došlo i za kojima žali. Takav je Rikarda Kalafjorija.

“Ko nema stvari zbog kojih žali? Cilj je bio da napravimo mlad tim sa igračem koji bio bio osnova, koji može da piše istoriju. Šteta, ne samo za Juventus, nego za italijanski fudbal. Moramo da se zapitamo zašto nismo imali snage da igrača njegovog kalibra zadržimo u Italiji”.

Ali, jedan veliki posao uspešno je završio ovoga leta, Juventus je angažovao Tena Kopmejnersa. Atalanti je za slobodu Holanđanina prosledio 54.700.000 evra.

“To su takođe bili veoma teški pregovori. Poseban je zbog tehnike. Uvek zna gde je lopta, kome da doda. Čvrst je i korača uzdignutog čela napred”.

Komplikovana operacija je to bila, otegla se kao gladna godina. Najteža od dolaska u Juventus, ali ne i otkako radi kao sportski direktor.

“Možda je to Viktor Osimen. Trebalo mi je četiri meseca da ga dovedem u Napulj. Trebalo je i ranije da bude prodat… Aurelio de Laurentis je i inteligentan i pronicljiv preduzetnik. Volim ga i mnogo mu dugujem”, zaključio je Kristijano Đuntoli.



tagovi

Serija AJuventusKristijano ĐuntoliDušan VlahovićTijago Mota

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara