Jedini neizvesni: Paulo Dibala i Đovani Lo Selso (©Reuters)
Jedini neizvesni: Paulo Dibala i Đovani Lo Selso (©Reuters)

Stručni štab i golman Argentine već u Kataru: Spisak Gaučosa spreman, čeka se zdravstvena procena za dvojicu igrača

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 10:38

Lionel Skaloni sveo spisak imena na 28 igrača, konačnih 26 zavisi od Dibale i Lo Selsa

Selektori reprezentacija koje će učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru počeli su da otvaraju karte i da saopštavaju konačne spiskove od 26 igrača na koje računaju za planetarnu smotru. Među prvima koji su obelodanili adute u borbi za Boginju bio je i Tite, selektor Brazila i prvog protivnika Srbije, a iako kasni u odnosu na velikog rivala i Lionel Skaloni selektor Argentine, definisao je snage u koje planira da se uzda u borbi za svetski tron.

Gaučosi su borbu za trofej kojem se nadaju 36 godina, odnosno od Svetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine, shvatili veoma ozbiljno o čemu svedoči činjenica da je stručni štab Argentine već stigao u Katar, a zajedno sa Skalonijem i prvim saradnicima u reprezentativnu bazu doputovao je i jedini predstavnik argentinskih klubova sa spiska - Franko Armani, golman Rivera.

Izabrane vesti

Iako je zvanično do danas saopšten samo širi spisak od 32 igrača u argentinskoj javnosti pojavio se i konačni izbor koji se očekuje da bude u potpunosti definisan i objavljen nakon poslednjih lekarskih pregleda Đovanija Lo Selsa i Paula Dibale.

Naime, sa dosadašnjih 32 imena spisak je u međuvremenu skraćen za još ćetiri, odnosno postalo je izvesno da mesta neće biti za Huana Musoa, Fakunda Medinu, Nehuena Pereza i Tijaga Almadu, a poslednji rez zavisiće od procene zdravstvenog stanja veznog igrača Viljareala i napadača Juventusa.

U narednim danima biće poznato da li će Lo Selso i Dibala biti spremni za izazove Argentine koja će se u grupi nadmetati sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom, te će zavisno od toga jasnija biti i sudbina Ezekela Palasiosa i Anhela Koree.

Fudbalski arhitekta Bajer Leverkuzena na spisku putnika će se naći ukoliko Lo Selso ne bude u stanju da pomogne saigračima, dok bi izostanak Dibale pružio priliku napadaču Atletiko Madrida.

Pod znakom pitanja iz istih razloga kao i Lo Selso i Dibala bio je i Huan Fojt, ali je dilema po pitanju drugog igrača Viljareala otklonjena u međuvremenu.

Podsetimo, Argentina će takmičenje početi 22. novembra protiv Saudijske Arabije.

SPISAK 28 IGRAČA ARGENTINE

Golmani: Emiliano Martinez (Aston Vila), Heronimo Ruli (Viljareal), Franko Armani (River Plejt)

Defanzivci: Nauel Molina (Atletiko Madrid), Gonzalo Montijel (Sevilja), Kristijan Romero (Totenhem), Herman Pecelja (Betis), Nikolas Otamendi (Benfika), Lisandro Martinez (Mančester Junajted), Markos Akunja (Sevilja), Nikolas Taljafiko (Olimpik Lion), Huan Fojt (Viljareal).

Vezni red: Rodrigo De Paul (Atletiko Madrid), Leandro Paredes (Juventus), Đovani Lo Selso (Viljareal), Aleksis Mekalister (Brajton), Guido Rodrigez (Betis), Alehandro Papu Gomez (Sevilja), Enco Fernandez (Benfica), Ezekel Palasios (Bajer Leverkuzen)

Napadači: Lionel Mesi (PSŽ), Lautaro Martinez (Inter), Anhel Di Marija (PSŽ), Hulijan Alvarez (Mančester Siti), Paulo Dibala (Juventus), Nikolas Gonzalez (Fjorentina), Hoakin Korea (Inter), Anhel Korea (Atletiko Madrid).


tagovi

fudbalska reprezentacija Argentineđovani Lo SelsoPaulo DibalaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara