Ljubiša Stamenković (©MN Press)
Ljubiša Stamenković (©MN Press)

Ključevi spasa u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbiji se dele u Lazarevcu i Gornjem Milanovcu

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.05.24. | 12:29

Srbija 2: Dva direktna obračuna „davljenika“, Metalac – Mladost GAT i Kolubara – Sloboda Užice od 17 časova

OFK Beograd se vratio u Mozzart Bet Superligu Srbije, Jedinstvo s Uba je prvi put u istoriji član elitnog ranga, Inđija, Tekstilac i Smederevo se bore ze plej-of, dok je drama i za opstanak. Odavno je jasno da će Radnički s Novom Beograda i RFK Novi Sad da se vrate u trećeligaško društvo, dok se traže još dva putnika u Srpske lige.

Dubočica i Vršac su sakupili po 47 bodova i sigurni su učesnici Mozzart Bet Prve lige Srbije i naredne sezone.

Izabrane vesti

Metalac, Sloboda, Kolubara i Mladost GAT deli samo bod, pa će tek narednog vikenda sve da bude poznato, mada će mnogo toga da se odluči danas dvoboju „davljenika“ u Lazarevcu i Gornjem Milanovcu. Sva četiri meča za opstanak počinju od 17 časova.

17.00: (2,00) Kolubara (3,20) Sloboda Užice (3,70)

Lazarevčani imaju prvu meč loptu na svom terenu protiv Slobode iz Užica. Pobeda Kolubari garantuje opstanak jer ima bod više od tima sa zapada Srbije. Kolubara je bez poraza već pet kola, od toga čak četiri remija. Užičani dva meseca nisu poraženi, ali poslednja dva remija sa Novosađanima, GAT-om (1:1) i posebno otpisanim RFK-om moglo bi skupo da košta izabranike Ljubiše Stamenkovića, popularnog Piskavca.

Iskusni strateg je preporodio Slobodu, ali i dalje Damoklov mač preti nekadašnjem članu elitnog ranga koji se posle godina tavorenja vratio prošle godine u drugoligaško društvo. Gosti najveće nade polažu u Nigerijca Šedraka Čarlsa i Savu Raškovića koji su posiigla po dva gola u prethodna dva kola protiv ekipa iz Srpske Atine.

Slična situacija je u Gonjem Milanovcu. Metalac ima bod manje od novosadske Mladosti i ima imperativ pobede na svom terenu.

U ovom trenutku nam je potreban mir u glavama i apsolutni fokus igrača na svaki pojedinačni zadatak koji su dobili. Ne sme doći do popuštanja koncentracije ni u jednom momentu. Svaka reakcija mora biti u funkciji pobede, bez obzira da li se radi o prvom ili poslednjem minutu“, poručio je šef struke Milanovčana, Vladimir Otašević.

17.00: (2,80) Metalac (2,85) Mladost GAT (2,70)

Metalčeva odbrana inače prima vrlo malo golova, ali je problem realizacija. Povratkom nekih suspendovanih i povređenih karika u tom lancu, otvara se mogućost da će posle prethodnog golgeterskog posta, ponovo uslediti faza dobrog učinka napadača.

Niko u ovoj ligi nije superiorniji i bolji od nas, bez obzira na to šta kažu mesta na tabeli. To smo više puta dokazali i protiv izrazitih favorita iz gornjeg dela tabele. Mnoge okolnosti uticale su da ne uzmemo bodove kada je trebalo, kako bismo sada imali bolji plasman: povrede, suspenzije, ali i čudan razvoj događaja u međusobnim mečevima nekih drugih klubova. Izborićemo se sa svim tim i ovoga puta. Još se mi pitamo i niko nam ne može oduzeti ono što znamo i umemo na terenu“, zaključio je strateg Metalca.

----------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

------------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-AUT – 36. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

17.00: (2,00) Kolubara (3,20) Sloboda Užice (3,70)

17.00: (2,80) Metalac (2,85) Mladost GAT (2,70)

17.00: Radnički Beograd - Vršac

17.00: RFK Novi Sad – Dubočica

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga Srbijesloboda užiceLjubiša StamenkovićKolubara LazarevacMladost Novi SadMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara