©AFP
©AFP

Stanković već u problemima: Vanredno stanje u Moskvi, Sobolev suspendovan

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.07.24. | 10:37

Ruski klub isključio napadača iz prvog tima, iako nema zvanične potvrde veruje se da je zbog želje da pređe u Zenit

Pripremajući se za ktuelnu sezonu Spartak iz Moskve nije skrivao ambiciju da prekine dominaciju Zenita i svrgne sa trona branioca krune. U tu svrhu čuveni ruski klub promenio je i šefa stručnog štaba, te je kormilo pred novu sezonu preuzteo Dejan Stanković.

Srpski strateg došao je u prestonicu Rusije kao adut za najviše ciljeve, međutim osim novog trenera, Spartak je do sada na letnjoj pijaci angažovao samo Vilijana Žozea. Dok Stanković čeka rasplet sa potencijalnim pojačanjima, na čelu kojih je argentinac Ezekjel Barko, kao da poraz na premijeri protiv Orenburga (0:2) nije bio dovoljan, alarme za vanredno stanje upalio je Aleksandar Sobolev.

Izabrane vesti

Perspektivni ofanzivac pokazao je u prethodnom periodu nezadovoljstvo usled činjenice da je klub angažovao konkurenta u vidu Vilijana Žozea, a aktuelnu situaciju mogao bi da iskoristi Zenit koji ne krije nameru da angažuje 27-godišnjeg napadača.

Status Soboleva u Moskvi dospeo je u prvi plan prilikom zvanične premijere Spartaka u aktuelnoj sezoni, odnosno pošto je izostao iz protokola za utakmicu sa Orenburgom. Inicijalno, u ruske medije je procurela informacija da je napadač suspendovan pošto je Dejan Stanković obavestio igrače da Sobolev napušta ekipu.

Pošto je odjeknula vest o rastanku oglasio se i Spartak koji je šturim saopštenjem ostavio brojna pitanja otvorena: "Odlukom kluba Aleksandar Sobolev je suspendovan sa treninga prvog tima".

Krizna situacija u redovima moskovskog kluba bila je povod za alarm, ali i da tamošnji mediji krizu počnu da prate iz minuta u minut, a tim povodom oglasile su se brojne klupske legende.

"Nije baš dobra tema. Neshvatljivo mi je da igrači iz Spartaka odlaze u Zenit i CSKA, mada u CSKA nije bilo takvih transfera. Zabrinut sam. Radio sam sa Sašom u Jeniseju, dobar je momak i smatram da je ovo što se dešava glupost", rakao je Jegor Titov.

Ruslan Pimenov nekadašnji napadač, podržao je stav kluba.

"Spartak je uradio pravu stvar.Sobolev je pao u poslednjim utakmicama i potrebno je da pokaže više profesionalizma. Igrač je Spartaka i potrebno je da stisne zube i odradi ugovor. Donesite rezultate, a zatim idite u drugi klub", istakao je Pimenov, dok je Igor Šalimov, iskusni trener, nekada igrač Spartaka, istakao da iz ovakve situacije nema povratka te da je jasno da će Sobolev karijeru nastaviti u drugom klubu.

Napadač Spartaka prethodne sezone je postigao deset golova uz osam asistencija, a Zenit je pokazao spremnost da za njega plati 8.000.000 evra. Pomenuta suma neće biti dovoljna da zadovolji apetite Moskovljana s obzirom na to da je otkupna klauzula predviđena ugovorom za Soboleva čak 20.000.000 evra.

Izvesno je da Spartaku nije potreban nezadovoljan igrač, ali i da neće pustiti za mrvice igrača koji je postigao brojne golove u važnim utakmicama. Centarfor rođen 1997. godine se afirmisao kao igrač za velike mečeve. Upravo Zenitu je u 16 utakmica dao pet golova uz dve asistencije, dok mu posebnu inspiraciju predstavlja krasnodar kojem je 14 utakmica 10 puta tresao mrežu uz još sedam asistencija. Praktično jednako surov bio je i prema Dinamu iz Moskve protiv kojeg je postigao devet golova uz pet asistencija.


tagovi

Dejan StankovićSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara