Aleksandar Sobolev (©AFP)
Aleksandar Sobolev (©AFP)

Gori između Moskve i Pitera: Zenit otima Dekijevog bombardera, besan je zbog konkurencije?

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 12:42

Aleksandar Sobolev prva je tema fudbalske Rusije

Taman se ponadaš da ti je uprava obezbedila sve što ti treba za borbu za trofej, a onda se neko uvredi i izbije kurcšlus. Najgore od svega – Dejanu Stankoviću se uvredio jedan od najboljih igrača. Aleksandar Sobolev toliko se iznervirao što je Spartak iz Betisa doveo proverenog Brazilca Vilijana Žozea da je navodno spreman i za selidbu u tabor ljutog rivala iz Sankt Peterburga i aktuelnog ruskog šampiona Zenita.

Da li će se transfer i desiti? Teško je reći. Zenit je naravno uvek spreman da zabiberi najpopularnijem ruskom klubu, ali prema poslednjim informacijama bio je voljan da izdvoji “svega” 8.000.000 evra za 27-godišnjeg napadača koji je prošle sezone postigao 10 i namestio devet golova za Spartak.

Izabrane vesti

Premalo za Spartak, jer teško je ovih dana privoleti igrače da dođu u Rusiju, a još više jer prodaja mrskom protivniku ne bi dolazila u obzir ni za mnogo veće pare. U korist Narodnom klubu klauzula u ugovoru fudbalera po kojoj njegova sloboda košta 20.000.000 evra.

No, Sobolev je navodno i dalje ljut, mada se on i dalje ne oglašava. Ali ruski mediji tvrde da je dovođenje Vilijana za 2.000.000 evra teško progutao. Zašto dovodite drugog napadača kad sam ja već bio dobar? Zenit s druge strane Sobolevu nudi između 2.500.000 i 2.800.000 evra po sezoni. Spreman je i da mu plati bonus za potpis, okruglo milion, te da u Saudijsku Arabiju proda Matea Kasijeru, nekadašnju želju Crvene zvezde. Samo da bi oslobodio prostor za Soboleva.

A ako se pitate otkud tolika frka oko njega? Odgovor čak ne leži u broju njegovih golova i asistencija koliko u važnosti utakmica na kojima ih daje. On prosto živi za velike mečeve. Zenitu je recimo u 16 mečeva spakovao pet golova uz dve asistencije, najraspucaniji je bio protiv vrlo dobrog Krasnodara kome je na 14 utakmica dao 10 pogodaka, a još sedam je namestio. Omiljena žrtva mu je i moskovski Dinamo (9+5), dok se CSKA još nekako i brani (3+2).

Zenit je bio voljan da ga ukrade. Ali ne baš da ide preko pomenutih 8.000.000 evra. Stanković može da odahne. Mada ovako nezadovoljan igrač može i da napravi problem u svlačionici.


tagovi

Spartak MoskvaZenit Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara