(Reuters)
(Reuters)

SPISAK NEMAČKE: Otpali Gosens, Humels i Rojs, Flik u misiju povratka na svetski tron poveo taliju iz Brazila!

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.11.22. | 12:20

Mario Gece koji je 2014. godine rešio finale protiv Argentine na spisku Nemačke prvi put posle pet godina

Obrukali su se Nemci na prethodnom mundijalu u Rusiji i prvi put posle 80 godina eliminisani su već u grupnoj fazi, ali sada su spremni da kao šesti favorit (bar na papiru) posle Brazila, Francuske, Argentine, Engleske i Španije napadnu svetski tron na koji su se popeli pre osam godina. Napravio je Hansi Flik nekoliko iznenađenja u odbrani, ali raspolaže sa izuzetno moćnim timom. Pritom poveo je taliju Marija Gecea koji je 2014. godine golom u 116. minutu srušio Argentinu i rešio finale Svetskog prvestva protiv Argentine.

Pet godina Mario Gece nije obukao dres Pancera, ali ako je iko pomislio da je 30-godišnji plejmejker dobio poziv isključivo na konto stare slave, prevario se. Nekadašnji fudbaler Dortmunda je oživeo karijeru u Ajntrahtu iz Frankfurta, stvara veliki broj šansi saigračima i to nije prošlo ispod Flikovog radara. Velika stvar i za Ajntraht iz Frankfurta koji prvi put od 1974. godine daje dva igrača državnom timu za Svetsko prvrenstvo.

Izabrane vesti

Sa spiska je zbog povrede zgloba otpao malerozni Marko Rojs koji je propustio i šampionsku 2014. takođe zbog zdravstvenih problema. Nedavno je iz konkurencije u napadu ispao i Timo Verner, takođe zbog povrede, a šansu je dobila teška devetka Verdera iz Bremena Niklas Filkurg. Živi Filkrug san budući da je pre pola godine bio drugoligaški špic, a već za desetak dana nosiće dres svoje zemlje u Kataru. Jeste ga među 26 reprezentativac gurnula povreda Vernera, ali da nije postigao 10 golova u Bundesligi ove sezone, teško da bi se našao na spisku. Debitantski poziv za Filkruga, ali i za Dortmundovog Jusufu Mukoka prvog igrača u istoriji mlađeg od 18 godina koji će sa Manšaftom otići na Svetsko prvenstvo.

Nema među putnicima za Katar nijednog fudbalera Bajer Leverkuzena, a nema sumnje da bi bilo mesta bar za Florijana Virca da čudo od deteta sredinom marta ove godine nije pokidalo prednje ukrštene ligamente kolena.

Najveći gubitnik je verovatno Robin Gosens koji je platio ceh neubedljivog perioda i limitirane minutaže u Interu, što dalje implicira da bi David Raum trebalo da bude nezamenljiv na levom boku Elf-a. Ispomoć će mu biti Frajburgov Kristijan Ginter. Nije Flik našao mesto ni za Matsa Humelsa, a u iznenađenja mogu da se uvrste Lukas Klosterman iz Lajpciga, Sautemptonov Armel Bela Kočap.

Nema sumnje da su u manevru Flikovog sistema 4-2-3-1 mesta rezervisana za Bajernov duo Leon Gorecka - Jozua Kimih, a koliko je potentna četvorka koja će dejstvovati ispred njih, procenite i sami. Serž Gnabri i Liroj Sane po krilima, razgoropađeni tinejdžer Džamal Musijala kao desetka i Tomas Miler gotovo izvesno kao lažna devetka na poziciji sa koje je do sada postigao 10 i namestio šest golova na svetskim prvenstvima. Teško je zamisliti, da on ili Musijala počinju mečeve sa klupe tako da je ovo najrealnija projekcija Flikovih izbora od sredine terena na gore. Pritom, nemaju Nemci u polu iskusnijeg fudbalera od legende sa 118 utakmica u reprezentativnom dresu.

O golmanima ne treba puno trošiti reči. Manuel Nojer je već deceniju unazad jedan od tri najbolja golmana planete, Mark Andre Ter Štegen nema više utakmica za Pancere jedino zato što je imao nesreću da brani u Nojerovoj eri, dok je Kevin Trap opravdano treća opcija.

KOPMLETAN SPISAK

GOLMANI: Manuel Nojer (Bajern Minhen), Mark Andre Ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (Ajntraht)

ODBRANA: Armel Bela Kočap (Sautempton), Antonio Ridiger (Real Madrid), Tilo Kerer (Vest Hem), Niklas Zile (Dortmund), Matijas Ginter (Frajburg), Niko Šloterbek (Dortmund), David Raum (RB Lajpcig), Lukas Klosterman (RB Lajpcig), Kristijan Ginter (Frajburg)

VEZNI RED: Jozua Kimih (Bajern Minhen), Leon Gorecka (Bajern Minhen), Ilkaj Gundogan (Mančester Siti), Jonas Hofman (Borusija Menhengladbah), Julijan Brant (Borusija Dortmund), Mario Gece (Ajntraht Frankfurt)

NAPAD

Tomas Miler (Bajern Minhen), Serž Gnabri (Bajern Minhen), Liroj Sane (Bajern Minhen), Jusufa Mukoko (Borusija Dortmund), Karim Adejemi (Borusija Dortmund), Niklas Filkrug (Verder Bremen), Kai Haverc (Čelsi), Džamal Musijala (Bajern)


tagovi

Fudbalska reprezentacija Nemačkespisak igračaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara