Pep Gvardiola sa peharom Premijer lige (©Reuters)
Pep Gvardiola sa peharom Premijer lige (©Reuters)

Siti pred sudom i 115 optužbi: Žrtve smo diskriminacije, rivali koče naš uspeh!

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.24. | 09:24

Klub iz Mančestera poslao pravni dokument na 165 strana, Gvardiola insistira da će prihvatiti svaku kaznu, makar ona bila i izbacivanje iz Premijer lige

Pet godina trajala je istraga Premijer lige povodom finansijskih malverzacija Mančester Sitija, ozbiljne optužbe su iznete i kompletan slučaj prebačen je pred nezavisnu komisiju. Tereti se engleski klub da je tokom devet godina čak 115 puta prekršio pravila. Dok su drugima oduzimani bodovi, njemu nije pala ni dlaka sa glave, ali ubrzo bi to moglo da se promeni.

Mančester Siti će se u septembru naći pred sudom, a posledice bi mogle da budu ozbiljne. Od oduzimanja bodova, sa čime su se prethodne sezone suočili Everton i Notingem Forest, pa do izbacivanja iz lige. Ročišta bi trebalo da traju oko deset nedalja, nezavisno veće će početkom 2025. godine doneti konačnu presudu. Pep Gvardiola insistira da će prihvatiti svaku kaznu, a iz kluba su se za proces dobro pripremili.

Izabrane vesti

Spreman je za suđenje Mančester Siti, tome u prilog ide i informacija Dejli mejla da je poslao pravni dokument na 165 strana i u njemu zastupa tezu da je on žrtva diskriminacija?! Da rivali pokušavaju da ga zaustave, da koče njegov uspeh i dalji rast. Građani su takođe pokrenuli zaseban pravni spor protiv Premijer lige, tužiće je zbog novih finansijskih pravila.

Upreće sa Etihada iz petnih žila da dokažu kako su nevini za svih 115 tačaka optužnice ili u najgorem slučaju ako su nešto i zgrešili, da namera nije postojala, da nisu svesno kršili pravila vezana za finansijski fer-plej. Što se tiče Pepa Gvardiole, dobro je što će se sve konačno raščivijati. Ma kako da se završi ceo slučaj, samo da bude gotovo.

“Srećan sam što uskoro počinje i što će se sve uskoro završiti. Za dobrobit svih nas, posebno kluba, ali i drugih klubova u Pemijer ligi, kao i ljudi koji iščekuju kaznu”, poručio je Pep Gvardiola i nastavio:

“Od srca želim da odemo na suđenje i da nezavisno veće što pre donese presudu. Prihvatićemo je, kao i uvek”.

Odbacio je mogućnost da početak suđenja može da utiče na igrače u narednom periodu.

“Ne, o tome pričamo već tri ili četiri godine”, jasan je Pep Gvardiola.

I zaista Mančester Siti se sve ovo vreme ponašao kao da ga ništa ne dotiče, da ga nimalo ne tangira kompletan proces. Nastavio je da investira. Doduše, ovoga leta ne kao nekih prethodnih prelaznih rokova.

Što se same optužnice tiče, od 115 tačaka njih 54 su vezane za nepružanje tačnih i blagovremenih informacija vezanih za finansije, 14 za nedostavljanje izveštaja, 35 za nepoštovanje istrage Premijer lige…

Igranka uskoro počinje.



tagovi

Mančester SitiPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara