Ilkaj Gundogan (©Manchester City)
Ilkaj Gundogan (©Manchester City)

Izlet u Barsi završen, samo jedno mesto se zove dom: Gundogan se vratio u Siti!

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.08.24. | 12:22

Nemac potpisao ugovor do 2025. godine, uz opciju produžetka na još godinu dana

Lepo je bilo u Barseloni, na stranu što je više bilo ružnih momenata, dečački san je ostvaren, međutim, samo jedno mesto se zove dom, a za Ilkaja Gundogana to je – Mančester Siti!

Kada je pre osam godina prvi put kročio na Etihad, pre no što je izašao na travnjak i stavio paraf na ugovor, pre no što je Mančester Siti objavio da je njihov igrač, Nemac turskih korena je podelio – zvanično! Ako je bilo sjajno prvoga puta, zašto odstupiti od toga? I zato ponovo: Ilkaj Gundogan pre Građana – zvanično! Vratio se.

Izabrane vesti

Izlet u Barseloni je završen, potrajao je godinu dana, kucnuo je čas za povratak na mesto gde je igrao najbolji fudbal, gde je uživao u svakom trenutku. Obnovljena je stara veza, Ilkaj Gundogan i Mančester Siti ponovo zajedno. Nemački vezista obavezao se na saradnju do 2025. godine, uz opciju produžetka na još godinu dana.

Bilo je pitanje sata, jer još pre dva dana snimljen je u Mančesteru na večeri sa Pepom Gvardiolom, čovekom koji ga je igrački transformisao, približio protivničkom golu i načionio ga jednim od najboljih strelaca među vezistima. Njemu se prvo i obratio kada je zaželeo da napusti Kataloniju.

Okrenuo je broj čoveka kome slepo veruje, odbacio mogućnost da ode u Saudijsku Arabiju ili Tursku, a silno ga je želeo Galatasaraj, i poručio: hoću samo jedno – da se vratim na Etihad.

Uveliko je u Barseloni pukla tikva, stvari u svlačionici nisu štimale još od ispadanja iz Lige šampiona od Pari Sen Žermena. Javno je prozvao Ronalda Arauha, saigrači su stali na stranu urugvajskog štopera. Što je puklo, ne da se popraviti. Ne može se zalepiti. Ništa nije mogao ni Hansi Flik da promeni.

Barselona je pristala da ga pusti, Mančester Siti pružio mu je ruku. Svi srećni i zadovoljni, jer kako i sam Ilkaj Gundogan u oproštajnom pismu reče, katalonski klub će biti na dobitku u teškoj finansijskoj situaciji. Šta god to podrazumevalo, jer trenutno detalja nema.

“Posle samo godinu dana ovde došlo je vreme za rastanak. Došao sam ovde da se suočim sa novim, uzbudljivim izazovom i bio sam spreman za njega. Dao sam sve od sebe u teškoj sezoni, borio sam se za tim i klub na najbolji način na koji sam umeo. Veselio sam se i tome da pomognem saigračima na bilo koji način. Sada odlazim u teškoj situaciji, ali ako moj odlazak može da pomogne klubu, što se tiče finansijske situacije, onda me odlazak čini manje tužnim. Vreme koje sam proveo ovde bilo je neverovatno, bilo je dosta uspona i padova. Oduvek sam hteo da igram u Barseloni, veoma sam zahvalan na ovoj uspomeni i iskustvu koje ću pamtiti ceo život. Želim vam sve najbolje u novoj sezoni i u budućnosti. Navijači zaslužuju da se ovaj klub vrati među najbolje na svetu. Živela Barsa”, napisao je Ilkaj Gundogan.

Osećaji pomešani. Tuga što u Barseloni nije bilo onako kako se nadao, samo jedna sezona bez osvojenog trofeja i pride igranje van Kamp Noua. Ali, bar nastavlja tamo gde zna na čemu je, gde ga i te kako cene, gde je domaći.

“Tako je lepo biti kod kuće”, poručio je Nemac.

Koliko je drago njemu, toliko je i navijačima. Jer, najjači utisak je onaj poslednji. A, pamte ga kao vezistu istančanog golgeterskog njuha, sposobnog da spakuje dvocifren broj golova kao od šale. Dao ih je čak 60, gro njih u poslednje dve sezone.

Bude li približno na tom nivou – trljaće ruke na Etihadu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024BarselonaMančester SitiIlkaj Gundogan

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara