Marta, desno (©Reuters)
Marta, desno (©Reuters)

Severinin zemljak i Rumun iz Rapida opcije za levog beka Partizana

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 20:53

Artjani Marta i Andrej Borza na skeneru crno-belih

Ima Partizan u svojim redovima jednog igrača iz Kurasaa, Ksandera Severinu, a postoji mogućnost da ovog leta dovede još jednog – Artjanija Martu.

Mladi levi bek je đak omladinske škole Ajaksa, ima 20 godina, slobodan je igrač i na skeneru je Partizana kao jedna od opcija za deficitarnu poziciju uz aut liniju u odbrani.

Izabrane vesti

Marta je prvo bio u školi Sparte iz Roterdama, pošto je u tom gradu rođen, a onda je došao u širom sveta cenjenu akademiju Kopljanika iz Amsterdama. Stigao je i da debituje za A tim, skupio je 12 nastupa, u kojima je zabeležio dve asistencije. Paralelno s tim je Marta igrao i za mlađe kategorije reprezentacije Holandije, a onda je odlučio da promeni fudbalsko državljanstvo i da se pridruži državnom timu Kurasaa.

Ukoliko Partizan izabere Artjanija Martu, stigao bi kao slobodan igrač.

Još jedan igrač čije kvalitete crno-beli vagaju poslednjih dana je Andrej Borza.

Takođe levi bek, isto mlad – 18 godina, a nastupa za Rapid iz Bukurešta. Rumunski fudbaler je prošao školu legendarnog Georgija Hadžija, potom je igrao za njegov Farul, a od prošlog leta je u Rapidu.

Borza je prošle sezone skupio 38 nastupa na svim frontovima za klub, upisao je dve asistencija. Njegova opcija prelaska u Partizan je pozajmica sa pravom otkupa na kraju sezone.

Pominjali su se prethodnih dana i drugi kandidati, od srpskih fudbalera Slobodana Uroševića, kojeg Kiprani neće da puste, preko Miroslava Bogosavca, kojem je istekao ugovor sa ruskim Ahmatom, do još jednog rumunskog fudbalera, Valentina Tikua iz Petrolula.

Vreme polako prolazi, a Partizanu je pozicija levog beka i dalje kritična, pošto u celom igračkom kadru jedino Nikoli Antiću je to prirodna pozicija. A, vrlo brzo ide ključni deo priprema, na turniru u Moskvi, gde će Parni valjak brusiti formu protiv Dinama i CSKA.


tagovi

FK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara