(©Starsport)
(©Starsport)

Selektorski status kvo

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 09:16

Čekaju se razgovori sa Piksijem

Prvih nedelju dana otkako je Ljubiša Tumbaković otišao sa mesta selektora reprezentacije Srbije je prošlo. Najavljeno je da će novi strateg Orlova biti poznat, najverovatnije, do kraja godine, ali za sada – ništa.

Ostalo je osam dana do kraja tog roka koji je Fudbalski savez Srbije sam sebi zadao, međutim, u ovom momentu rešenje za selektora se ni ne nazire.

Izabrane vesti

Dve vesti tokom prethodnih sedam dana su malo izbacile iz ravnoteže čelnike FSS-a, mada ni tada nije delovalo da su nadomak rešenja: prvo poruka Dragana Stojkovića Piksija da je raspoložen, pod izvesnim uslovima, da preuzme vođenje državnog tima. Nije da se nije razmišljalo o Piksiju i pre toga, on je, uostalom, večiti kandidat poslednjih godina, ali astronomska plata koju i dalje dobija od Guangdžu R&F-a ga je, smatralo se, sama po sebi izbacivala iz igre.

Zato je Piksijeva poruka da bi on sigurno odveo Srbiju na Mundijal malo zatekla vodeće ljude saveza, pa je plan da se ovih dana, pre praznika, porazgovara sa njim, da se vidi da je angažman zaista moguć.

Drugo iznenađenje je otkaz koji je dobio Vladimir Ivić u Votfordu, što ga automatski, u očima fudbalske Srbije, gura na listu kandidata. Jer drugih slobodnih i kvalitetnih domaćih trenera nešto i nema mnogo. Da li je Ivić raspoložen da preuzme funkciju selektora, to je neko drugo pitanje.

Sve ostalo je po starom. Vladan Milojević ima mirnu poziciju u Arabiji, a u FSS-u nisu raspoloženi da plaćaju milionsko obeštećenje za njega, Veljko Paunović je siguran na klupi Redinga, tako da se svetla sve više okreću ka Savu Miloševiću, kao jednom od slobodnih kandidata.

O selektoru strancu, iako ih ima koji se nude ili kojih nude, za sada se ne razmišlja. Dva prethodna pokušaja, sa Havijerom Klementeom i Dikom Advokatom, završena su totalnim neuspesima. Mada, ni domaćih uspešnih nije bilo mnogo u ove tri decenije...

S obzirom na datum i status trenera koji figuriraju kao kandidati, deluje da će klupa reprezentacije upražnjena dočekati 2021.



tagovi

Fudbalski savez SrbijeVladan MilojevićSavo MiloševićVladimir IvićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara