Scila i Haribda udaraju na Lever, sluti na prvi poraz ove sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 10:19

Ne na terenu, naravno...

Na terenu ove sezone niko ne može da ih pobedi. I verovatno neće do kraja, pošto su im preostale samo još tri utakmice (finale Lige Evrope, finale DFB kupa i poslednje kolo u Bundesligi protiv Augzburga), ali zato na tržištu druga priča.

Mada je bio među onim igračima koji su na pitanje da li ostaje i naredne sezone dao takav nagoveštaj, Džeremi Frimpong (23) mogao bi da bude prvi što napušta šampionski sastav Bajer Leverkuzena.

Izabrane vesti

Nije tajna da brzonogi Holanđanin ima izlaznu klauzulu postavljenu na 40.000.000 evra, koja ne predstavlja nikakvu prepreku za najveće klubove Evrope, a ono što je novo jeste njen rok trajanja. Kako navode nemački mediji, zainteresovani klubovi morali bi da je aktiviraju pre početka Evropskog šampionata.

Ovo daje neku nadu Bajeru da bi ipak mogao da se odbrani od naleta interesenata, i kao na terenu u više navrata, u 90. i nekom minutu 'postigne gol' što bi značio ostanak Frimponga. Jer ipak je do starta Eura ostalo samo mesec dana i veliko je pitanje da li u tako kratkom roku, dok još prvenstva nisu završena, a mnogi klubovi i ne znaju ko će ih voditi naredne sezone, može da dođe do realizacije tako velikog transfera.

Primera radi, Bajern iz Minhena je pokazao interesovanje, Maks Eberl navodno radi na ubeđivanju igrača, ali ovaj želi da zna koju bi ulogu imao u ekipi. Takve informacije, razumljivo, ne može da dobije dok Bavarci ne reše pitanje šefa struke...

Iz tog razloga klub iz Minhena trenutno je u podređenom položaju u odnosu na konkurenciju. A konkurencija je daleko od naivne.

Nemačke kolege navode da bi Real Madrid rado video Frimponga svojim redovima kao zamenu za ostarelog Danija Karvahala, zatim su tu Arsenal, Mančester Junajted, pa čak i Mančester Siti, kome takođe treba osveženje na desnom boku, imajući u vidu godine Kajla Vokera.

Kada se ovakva Scila i Haribda okome na vas nije lako izaći kao pobednik. Teren je jedno, i na tome Bajeru i Ćabiju Alonsu svaka čast. No ovo je ipak neka druga vrsta borbe.

I zato preti da ovo bude prvi poraz Verkselfa još od prošlog leta...

Kada je u pitanju budućnost Džonatana Ta (28) ona je i dalje otvorena, međutim situacija je daleko povoljnija nego kod Frimponga.

"Pored interesovanja iz Engleske i Minhena, šanse za ostanak reprezentativnog štopera velike su", piše Bild. "Ta je pod Alonsom postao standardan u nacionalnom timu i on to ume da ceni. Igra u najboljoj formi u karijeri, što mnogi vezuju za trenera".

Španski stručnjak nikako ne želi da ga se odrekne, pa je produžetak ugovora mnogo bliže nego odlazak:

"Za mene, Džonatan je jedan od najboljih štopera u Evropi", izjavio je Ćabi nakon remija sa Romom u revanš meču polufinala Lige Evrope.


tagovi

Žeremi FrimpongLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara