Stadion Koševo (@Reuters)
Stadion Koševo (@Reuters)

Sarajevo na nogama: Može li Željo da sruši šampiona?

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 08:57

Gradski derbi bez publike na Koševu. Oba tima u odličnoj formi. Četa Vinka Marinovića bez poraza u Premijer ligi BiH. Danas se igra i hercegovački derbi u Mostaru

Bosanski klasik, više od igre - Sarajevo i Željezničar odmeriće snage danas (18.30) na Koševu u zaostalom meču devetog kola Bosne i Hercegovine. Neće biti navijača na najvećem stadionu u zemlji, ali grad je na nogama. I ove sezone ova dva kluba vodiće glavnu reč u šampionatu naših suseda. Činilo se da će im se pridružiti i Borac, ali Banjalučani igraju očajno u gostima, pa će teško ugroziti vodeći tandem.

Navijači Želje, popularni Manijaci, ohrabrili su četu Amara Osima na poslednjem treningu pred meč na Koševu. Sarajevo je jedina neporažena ekipa u ligi, ima samo dva nerešena ishoda i beži gradskom rivalu četiri boda. Željo je oba poraza ove sezone ostvario na svom terenu, i to od autsajdera Mladosti i Krupe. Ova dva tima igraće posle pauze od 11 meseci. Sarajevo na svom terenu ima pet pobeda i remi, dok je Željo na gostovanjima na pet mečeva primio samo jedan gol. Ima četiri trijumfa i remi.

Izabrane vesti

Domaćin najveće nade polažu u napadače Benjamina Tatara, prvog strelca šampionata sa sedam golova i Makedonca Krsta Velkoskog.

"Ovo su dve najbolje ekipe u državi. Mi smo u jednoj dobroj formi, imamo odličan niz, hoćemo to da nastavimo u utakmici u sredu. Nadamo se pozitivnom rezultatu i idemo na pobedu. Očekujem pre svega da će biti jedna dobra utakmica", rekao je Velkoski.

Pobeda domaćina značilo bi +7, dok svaki drugi ishod ostavlja bitku za šampiona otvorenom i neizvesnom.

"Utakmica koja puno toga može da nam pokaže u ovom trenutku. Protiv takve ekipe na njihovom stadionu, bez obzira što je bez publike, ali je drugačiji stadion i teren na kojem su oni navikli da igraju. Biće to pravi test za nas. Jednostavno nama će ta utakmica, kako god da završi, dati nekakvu pravilnu sliku o nama samima i mi ćemo znati kako da se ponašamo posle te utakmice“, rekao je Amir Osim, trener tima sa Grbavice, prenosi portal sport.sport.ba.

Oba trenera nemaju problema oko tima. Poslednja dva sarajevska dvoboja dobio je Željezničar. Na obe utakmice viđeno je dosta golova. Željo je dobio sa 3:1 i 5:2. Na četiri poslednja meča na Koševu, Sarajevo ima samo jedan trijumf protiv ljutog gradskog rivala.

Danas (16.00) se u Mostaru igra i hercegovački derbi, Zrinjski – Široki Brijeg. Igrači gostujućeg tima imali su virus korona prethodnoh nedelja, ali su se svi oporavili.

Trener mostarskog tima Mladen Žižović veruje u pobedu nad komšijama.

"Kao i svaku utakmicu, pogotovo kada igramo kod kuće, idemo na pobedu. Međutim, s obzirom na to da je ovo još jedan istinski derbi, moramo da pokažemo maksimum angažmana kao što je to bio slučaj protiv Veleža. Tako očekujem da budemo rastrčani i agresivni i da od prvog minuta znamo šta nam je cilj. Nadam se da su se igrači dovoljno odmorili, rekao je Žižović.

PREMIJER LIGA BIH – ZAOSTALI MEČEVI 9. KOLA

Sreda

16.00: (1,65) Zrinjski (3,50) Široki Brijeg (5,30)

18.30: (2,15) Sarajevo (3,10) Željezničar (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1BiHFK SarajevoŽeljezničarZrinjskiŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara