Luka Modrić i Florentino Peres (©realmadrid)
Luka Modrić i Florentino Peres (©realmadrid)

Sada i zvanično: Modrić još godinu dana u Realu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 14:48

Hrvatski vezista produžio vernost Madriđanima

Euforično je ovih dana na i oko stadiona Santijago Bernabeu. Real je juče na spektakularan način predstavio Kilijana Embapea, a danas se pohvalio da je rešio još jedno veliko pitanje – ostanak Luke Modrića.

Nije se on prethodnih nedelja dovodio u pitanje, danas je samo potvrđen te će reprezentativac još godinu dana sa kapitenskom trakom oko ruke braniti boje Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

Dugo su na Bernabeuu većali da li da nastave saradnju sa 38-godišnjim vezistom. Trener madridskog tima Karlo Ančeloti navodno mu je isprva ponudio mesto u svom stručnom štabu, ali je odluka Tonija Krosa da se ovog leta penzioniše promenila planove petnaestostrukog šampiona Evrope. Gubitak dvojice veznih fudbalera koji su bili sinonim Realovih uspeha u prethodnim godinama bio bi preveliki udarac za tim te su odlučili da još godinu dana zadrže Modrića u timu, Posebno što je i Dani Sebaljos nezadovoljan ulogom i najavljuje odlazak iz kluba čime bi se rotacija na sredini terena dodatno suzila.

Tako će Modrić imati priliku da u sezoni koja je pred nama uđe među 10 igrača sa najviše nastupa za Real. Trenutno je na 13. mestu sa 534 utakmice, a ispred njega su Guti, Mićel, Pako Hento i Marselo, koji imaju osam, devet, deset odnosno dvanaest mečeva više za Blankose. Nikako nije nedostižan ni Hose Antonio Kamaćo na osmom mestu sa 550…

Modrić je u Real stigao iz Totenhema leta 2012. godine za 35.000.000 evra, a u prethodnih 12 sezona sa španskim gigantom osvojio 26 trofeja od kojih šest u Ligi šampiona.


tagovi

Luka ModrićLetnji prelazni rok 2024transferiReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara